Tedoo cu Brad Florescu

Cum să-ți faci luna de miere în Pacific dacă nu ai avut nuntă cu dar

După ce-am apărut la Antena 3 și-am spus că tura în Pacific ne-a costat „doar” 7.000 de Euro, am fost întrebat „Cum nabii numai atât?” Am promis că explic și, iată, explic.

Polinesiapool sign

După ce-am apărut la Antena 3 și-am spus că tura în Pacific ne-a costat „doar” 7.000 de Euro, amicii au ridicat din sprânceană. „Cum nabii numai atât?” Să vă explic.

În primul rând, trebuie spus că o vacanță în Polinezia n-are cum să fie ieftină. În primul rând, e foaaaarte departe, iar biletele de avion costă de te sperii. Aici avem două situații:

1. Pe destinațiile populare, Polinezia Franceză, Fiji și-alte „perle ale Pacificului”, se duc în special honeynmooner-ii, deci tarifele sunt umflate fără milă și la zbor și la cazări, după principiul „odată-n viață vii aici!”; a-propos: când vă rezervați ceva undeva pe lumea asta, nu spuneți nici morți că sunteți în luna de miere: or să vă jupoaie!

2. Pe destinațiile puțin vizitate (Tonga, Insulele Cook, Niue etc.) zboară una, maxim două companii aeriene, care-și pun ce prețuri vor.

Așa s-a întâmplat și în cazul nostru. Din cei 7.000 de Euro buget, 4.000 s-au dus pe biletele de avion după cum urmează:

 • 2.200 Euro pentru București-Istanbul-Dubai-Auckland și retur, cu Emirates
 • 800 Euro pentru Auckland – Rarotonga (Cook Islands) și retur cu Air New Zealand
 • 200 Euro pentru Rarotonga – Aitutaki și retur cu Air Rarotonga
 • 700 Euro pentru Auckland – Nuku’alofa (Tonga) și retur cu Air New Zealand
 • 100 Euro pentru Nuku’alofa – Vava’u și retur cu Chathams Pacific.

Am calculat bine? Da, ies fix 4.000 de Euro pentru două persoane. Mai avem 3.000 din care trebuie să ne cazăm și să mancăm o lună. Adică100 de Euro pe zi. Cum ne descurcăm?

Mai întâi, trebuie să ne felicităm că am ales acea bucată din Pacific unde nu vin nici honeymooners, nici miliardari ruși. Deci ne putem găsi cazare ieftină.

Soluția pe care am ales-o noi a fost să stam în bungalow-uri self-contained, echipate complet pentru vizitatorii care vor și pot să se descurce singuri. Dacă stați mai mult de 3-4 zile puteți obtine un deal foarte bun la cazare. Cu cât ședeți mai mult, cu atât puteți negocia un preț mai mic. Plus sezonul.

În Rarotonga am exagerat un pic și am stat la Manuia Beach. Manuia e un resort din segmentul upper-mid (are și piscină), dar am reușit să negociem un preț bun pe noapte, pentru că am ajuns fix înainte de începerea sezonului. 70 de euro. Cu mâncare cu tot am ajuns pe la 120 de euro. 500 de euro pentru 4 nopti și 5 zile.

În Aitutaki nu ne-am mai spart în lux. Am ales Ranginui’s Retreat, o bucată de plajă albă cu 6-7 bungalow-uri complet echipate: baie, aer condiționat, frigider, aragaz, cuptor cu microunde, tacâmuri și veselă. Pentru 10 nopți am obținut următorul deal: 40 de euro pe noapte, bani în care intră și un motoscuter cu care să ne putem deplasa. 400 de euro în total. Am mâncat în regim self-catering: la două-trei zile ne urcam pe scuter și ne aprovizionam de la cel mai apropiat supermarket. Ouă, cartofi, conserve, fructe și dulciuri. Am făcut 3 raiduri la băcănie, unde am spart ceva mai mult de 150 de euro. Hai să zicem 200 cu tot cu berile și sucurile. Per total, am stat 11 zile în Aitutaki, cu Oceanul Pacific sub nas, pentru numai 600 de euro.

Bun. 1.100 s-au dus, mai avem 1900. Huzur!

În Tonga, am stat primele 4 nopti la Harbourview Resort, un complex de bungalow-uri ținut de doi neozeelandezi, soț și soție. Nu era la plajă, dar avea o vedere superbă către Port of Refuge și zecile de veliere care se adăposteau aici. Căsuțele sunt construite cu bun gust, echipate cu tot ce-ți trebuie și foarte, foarte curate. Luam un brunch la Aquarium Cafe, în port (15 euro pentru două persoane), iar cina o găteam acasă, cu ce găseam de cumpărat pe la supermarket. Aceleași ouă, cartofi, conserve etc. Cazarea ne-a costat 40 de Euro pe noapte. Mai punem 30 și pentru mâncare. Ieșim la 70×4=280. Deci 300 de EUR.

Ultimele zece zile le-am petrecut în insula Foiata, la Blue Lagoon Resort, despre care sper că ați citit deja. Aici a fost un pic mai scump, că așa e pe insulele remote. Cazarea și un regim half-board (cu mic dejun și cină) a costat cam 120 de euro pe noapte pentru amândoi. Noi n-am plătit pentru ultimele două nopți (am explicat aici de ce), dar hai să zicem că am fi plătit: 9 nopți x 120 Euro = 720 Euro. Asta în condițiile în care nu am exagerat nici cu sucul, nici cu berea, care nu erau incluse în preț. Dacă le adăugăm și pe ele, ajungem la 900 de Euro.

Ne-au mai ramas 700 de Euro. Ce facem cu ei? Păi, mai avem niște mici, dar importante cheltuieli:

Trei nopți în Auckland. Două la dus, ca să ne punem organismul la curent cu fusul orar și să dăm măcar o raită prin oraș. Şi una la întors, pentru că e esențial să fii bine odihnit înainte de un zbor foarte, foarte lung. Noi am dormit la Quadrant, un design hotel superb, abia inaugurat, așezat central, cu vedere la port. 80 de euro pe noapte cu tot cu mic dejun. 240 pentru 3 nopți.

 • O noapte în Istanbul. E facultativă; depinde de ce legături aveți spre București. Noi am ajuns seara, iar primul zbor spre țară era a doua zi dimineață. Am mers la un Best Western. 60 de euro.
 • Taxiurile de la hotel la aeroport (pentru toate destinațiile). Punem acoperitor 200 de Euro, că la Auckland e motorina scumpă și distanța mare.

Oops…ne-au mai ramas 200 de euro. Îi trecem la „neprevăzute”. Adică bem o bere mai mult la restaurantul lui Riki DeVon sau cumpărăm un șirag de perle de la Ma’ata.

Precizare: prețurile pe care vi le-am dat sunt cele pe care le-am plătit noi. Tarifele diferă de la o lună la alta, de la un sezon la altul. Pentru zborurile din Pacific, am profitat de faptul că nu începuse încă sezonul și am prins bilete mai ieftine. Design-hotelul din Auckland era în promoție, ca abia se deschisese. Dacă vă bate gândul să faceți aceeași tură, trebuie să refaceți nițel planificarea, ca să vă găsiți cele mai bune prețuri pentru momentul respectiv.

Oricum, când vă hotărâți, noi suntem aici, vă putem da o mână de ajutor.

Şi-acum hai să ne distrăm puțin în compania agențiilor de turism. De pe site-ul Ultramarine Travel, cităm descrierea unei oferte de „sejur” în Tahiti, valabilă între 1 februarie și 15 decembrie. Sublinierile îmi aparțin.

Localizare: pe atolul Motu Piti Aau, lângă bariera de corali.

Facilități camere: living și dormitor cu dressing, 2 televizoare, 2 linii telefonice, baie spațioasă deschisă spre lagună, luxoasă și cu dotări complete de 5*, terasă acoperită, mobilată cu masă pentru cina și șezlonguri; AC,CD/DVD player, tv, telefon, minibar, terasă, conexiune internet, safe.

Preț în Euro/pers/sejur/mic dejun: 3.190 pentru mire / 2.670 pentru mireasă. Supliment demipensiune: 500/500.

Prețul include: 7 nopți cazare cu tipul de masă specificat, transfer aeroport-hotel-aeroport

Pretul nu include: bilet avion, asigurare medicală – obligatorie, asigurare storno – recomandată: 1,5% din valoarea pachetului de servicii, tot ceea ce nu este menționat ca fiind „inclus”.

Nu mai calculați, că vă zic eu: 10.000 de Euro pentru o săptămână. LOL.

Comentarii - 3 Comentarii

 1. Agentiile de turism sunt incredibile – noi anul trecul am dat vreo 3500 euro/persoana pe 1 luna in Zambia, Africa de Sud si Mauritius. La agentiile de turism era in jur de 3000 euro/persoana doar o saptamana in Mauritius :|

 2. Razvan Onu spune:

  Felicitari pentru site, mi-a atras atentia.
  Doresc sa fac si eu un traseu asemanator cu ce ai facut chiar tu.
  imi poti da cateva sfaturi? vreau sa plec in septembrie. pentru 3 luni.
  Orice gand impartasit e binevenit.

 3. adrian spune:

  Nu ne-ati spus cum ati procedat efectiv pt. acest sejur din pacific
  -Cum ati luat biletele(cu cat timp inainte sau….)
  -Cum ati luat cazarea(ati cautat la fata locului sau de unde le-ati rezervat de ati putut negocia)
  Va rog sa ne lamuriti. As prefera un mail. ;)

Lasă un comentariu