Tedoo cu Brad Florescu

Candidat pentru cel mai frumos apus din lume: The Tubkaak Boutique Resort, Krabi

Krabi are toate șansele ca, în mai puțin de 10 ani, să devină următorul hot spot al Thailandei. Regiunea oferă peisaje supra-realiste, plaje ca-n povești și, de la o vreme, o colecție de cazări de super-clasă. Una dintre acestea e subiectul articolului de față.

Krabi Tubkaak Resort beach 2

“They say Phuket is the Pearl of Andaman. Well, Krabi is the Emerald of Andaman” mi-a explicat ghidul, mândru nevoie mare. Omul are dreptate. Krabi are toate șansele ca, în mai puțin de 10 ani, să devină următorul hot spot al Thailandei. Regiunea oferă peisaje supra-realiste, plaje ca-n povești și, de la o vreme, o colecție de cazări de super-clasă. Una dintre acestea e subiectul articolului de față.

The Tubkaak Krabi Boutique Resort e o capodoperă de design hotelier, concepută de un grup de arhitecți din Bangkok. Totul este desenat și construit cu mare atenție și cu un bun gust deja firesc pentru Thailanda. Resortul e construit în principal din lemn și piatră, risipit spațios printre copaci și flori, integrându-se în peisaj cu atâta delicatețe încât ai putea jura că a crescut din pământ. Sunt doar 42 de unități de cazare (camere superior, deluxe, sea view și 3 suite), așa că o să ai liniște chiar și atunci când resortul e fully booked.

Dar nu design-ul e motivul pentru care merită să fii aici, ci plaja. O plajă perfectă, cu nisip auriu și fin, fără corali și fără valuri, care în plus îți oferă și perspectivă fabuloasă asupra arhipelagului Ko Hong, aflat la câteva mile distanță. Am văzut ceva plaje în viața mea, dar la Tubkaak m-am frecat de câteva ori la ochi. Iar ceilalți membri ai delegației au trebuit să tragă serios de mine ca să mă dezlege de vraja unuia dintre cele mai frumoase apusuri din lume. Vedeți pozele și spuneți dacă sunt eu nebun.

Pe lângă design și locația de poveste, Tubkaak Boutique Resort oferă clienților săi un spa cu servicii complete (masaj, tratamente cosmetice, saună), o bibliotecă unde poți răsfoi albume de artă în compania unei băuturi fine, două restaurante, o piscină cu jacuzzi și internet wi-fi gratuit. Dacă te plictisești de atâta frumusețe, resortul îți poate aranja excursii de snorkeling, diving, pescuit sau golf, ture cu kayakul sau lecții de thai cooking. La o adică, poți să te și căsătorești aici, deși prețul pentru o astfel de ceremonie e destul de piperat (4.500 de Euro).

Că tot veni vorba de bani, așteaptă-te să plătești 200 de euro pe noapte de cameră (superior sau deluxe), cu mic dejun inclus. Pentru un sea-view, prețul de listă e de 350 Euro plus taxe. Mai multe informaţii, pe site-ul The Tubkaak Krabi Boutique Resort.

Cum ajungeți? Zburați în Krabi Town din Bangkok sau Kuala Lumpur, apoi luați un taxi. Resortul se află la 45 de minute de aeroport. O altă variantă ar fi să luați un taxi din Phuket. În două ore ajungeți.

Mulțumesc Tourism Authority of Thailand pentru invitația de a participa la fam-trip-ul din Krabi.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu