Tedoo cu Brad Florescu

Eco-Honeymoon în Thailanda: Zeavola Koh Phi Phi

Zeavola e un loc frumos. Căsuțele sunt ca niște mâncăruri thailandeze: ușoare, savuroase și cu mici note picante date de elementele luxoase de design sau dotare. Până și apa din piscină e verde.

Koh Phi Phi Zeavola 15

Koh Phi Phi e încă insula tinerilor visători care se îndreaptă încoace mânați de “The Beach”-ul cu Di Caprio. Pentru acești ruscacări cu soarele-n priviri și mai nimic prin buzunare, insula e pregătită. În Thon Sai sunt sumedenie de cazări ieftine, restaurante ieftine, bere ieftină, discoteci ieftine și, mai presus de toate, apă și nisip gratuite.

Dacă ai depăsit deja vârsta adolescenței și vrei să vezi superbul Koh Phi Phi întinzându-ți, totuși, oasele pe un pat ca lumea, fără bubuit de reggae music, alege nordul insulei. E cel puțin la fel de frumos, e mult mai liniștit și găzduiește 3 resorturi de 3, 4 și respectiv 5 stele. O să povestesc azi despre Zeavola (5 stele) pentru că e un loc special. Pentru invidioși, trebuie să precizez că n-am dormit acolo. Am fost într-o tură de inspectare, la invitația Tourism Authority of Thailand. Am stat 2 ore, am văzut ce era de văzut, am făcut poze și am fost ciupit de o furnică zburătoare. Deh, dacă vrei eco-resort, se mai întâmplă și de-astea.

Zeavola e un loc frumos. Căsuțele sunt ca niște mâncăruri thailandeze: ușoare, savuroase și cu mici note picante date de elementele luxoase de design sau dotare. Până și apa din piscină e verde. Drumurile între plajă și camere sau spa sunt presarate cu nisip alb și moale în care piciorul se afundă extrem de plăcut. E plin de flori și de copăcei. Deasupra uneia dintre case atârna tentant un fruct de mango. Dacă mă întindeam un pic mai mult, puteam să îl culeg.

Nu au camere, au vile. Unele cu piscină proprie, îngrădite pentru a oferi maxim de intimitate. Cele care nu au piscină, au verande mari. Sunt dotate cu tot ce trebuie, inclusiv internet wifi (scuze, asta-i obsesia mea, n-am ce face). Plus duș și cadă tip jacuzzi, plasme, coffee maker, frigider, etc. Paturile sunt mari, prevăzute cu plase de țânțari. Oricum, țânțarii sunt ținuți sub control, că Zeavola îi afumă de 3 ori pe săptămână.

Plaja e perfectă. Nisipul alb e curățat de dimineață până seara, priveliștea spre Krabi e încântătoare. Ca totul să fie și mai tentant, perne mari și moi stau aliniate pe nisip, sub umbreluțe. Ce inimă să ai să nu te trântești pe ele?

Resortul dispune de un dive center propriu și de un mic magazin cu băuturi, țigări, snack-uri și suveniruri. Firește, are o demență de spa. Zeavola organizează și tururi către alte insule din zonă, cu accent pe Phi Phi Ley (la Maya Bay), excursii cu kayakul și transferuri din Krabi și Phuket.

Notă: Mulțumesc Tourism Authority of Thailand și lui Bogdan Gligor pentru invitație. Dar nu de-aia am scris frumos :-).

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

  1. [...] Zeavola: tot pe Laem Thong, Zeavola e un eco-resort de lux, despre care am povestit pe larg aici. [...]

Lasă un comentariu