Tedoo cu Brad Florescu

Locuri de taină în Thailanda: un Koh Phi Phi numai al nostru.

Am descoperit un Koh Phi Phi unde poți fi singur. Urmărește indiciile și o să-l găsești și tu.

Insula secreta Maya Bay Thailanda

Într-un guesthouse sordid din Bangkok, Richard îl întâlnește pe Duffy. Acesta îi povestește lui Richard despre o insulă misterioasă, apoi se sinucide. Richard rămâne cu harta și pornește în căutarea locului cu pricina. Așa începe “The Beach”.

După cum am mai explicat, fabuloasa insulă din cartea lui Alex Garland se află în arhipelagul Mu Koh Ang Thong din Golful Thailandei. În film, din rațiuni de producție, personajul interpretat de Leonardo di Caprio ajunge în Koh Phi Phi Leh din Marea Andaman. Așa începe o altă poveste, aceea a transformării unei insule de pescari într-una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Două milioane și jumătate de turiști au vizitat anul trecut fostul platou de filmare. Fiecare dintre ei având impresia că va fi singur acolo.

Din dragoste pentru Thailanda și din reflexul profesional – spune-i snobism, dacă vrei –  de a le recomanda cititorilor mei destinații mai cu moț,  am părăsit Koh Phi Phi-urile chitit să descopăr o alternativă. Era imposibil ca în toată regiunea Phuket-Phang Nga-Krabi să nu existe măcar un loc frumos unde să-ți poți întinde picioarele și privirea cât ai poftă. L-am găsit.

Acum ar trebui să urmeze detaliile. Cum se numește, cum ajungi, unde stai, ce mănânci și ce “se merită” (ador expresia) să faci pe-acolo, cât e halatul etc. Dar, fiind vorba despre o alternativă la “The Beach”, se cuvine să fac la fel ca Duffy: să-ți dau microbul, prin câteva imagini și o hartă alandala, apoi să te las să te descurci singur mai departe. Spre deosebire de Duffy, n-o să mă sinucid, că mai avem treabă.

Locul cu pricina este o insulă aproape identică Phi Phi Leh-ului, cu o lagună la fel de frumoasă, doar că ceva mai mică. Și total înafara oricărui itinerariu turistic. Să-i spunem, conspirativ, Koh Shh Shh. Înafară de Koh Shh Shh am mai dat peste câteva locuri geniale, practic pustii, pe care le codific ca Plaja Cățărătorilor, Peștera Deschisă, Insula Pui, Insula Mamă. Cu puțină strădanie, le vei găsi și pe acestea. Spor.

Hartă alandala din care poți înțelege sau nu cum să ajungi pe Koh Shh Shh.

Hartă alandala din care poți înțelege sau nu cum să ajungi pe Koh Shh Shh.

Insula secreta Maya Bay Thailanda

Asa arată Koh Shh Shh pe Google Maps. Apare doar în Satellite View.

UPDATE: Pentru aceia dintre voi s-au apucat să dezlege șarada, fac o precizare ajutătoare: nu este vorba despre Koh Mai Phai (Bamboo Island), nici despre Koh Yang (Mosquito Island). Ar fi fost prea simplu. Repet: insula Shh Shh se află în afara rutelor de speedboat sau vaporaș. Spor la căutat în continuare!

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 24 Comentarii

 1. mmk spune:

  Se gaseste in 5 minute daca stii unde sa cauti :)

  Plaja Cățărătorilor si Peștera Deschisă lipsesc de pe harta, dar cine stie cunoaste. Stii povestea care a dus la adunatul obiectelor care se gasesc in Peștera Deschisă?

 2. mmk spune:

  posibil… eu ma refeream la cea din sudul ao nang ;)

 3. ovidiu spune:

  Koh Yao Noi,asa imi apare!

 4. ovidiu spune:

  imaginea pusa cu Google Maps mie asta imi spune ca e!Se vede clar!
  Sa fie atunci Ko Roi cea la care te referi?

  • Tedoo spune:

   De vazut s-o vedea clar, doar ca Google Maps nu stie numele insulei si, in general nu stie multe. Uita-te de pilda unde plaseaza Google Maps Stramtoarea Melacca.

 5. ovidiu spune:

  daca nici Ku Du Yai nu e atunci ma dau batut :)

 6. parabone spune:

  un petic de nisip nu inseamna neaparat ceva senzational…ma indoiesc ca nu a mai calcat nimeni pe acolo sau ca nu a aparut nimic pe net despre presupusa locatie…daca me duci acolo si dau peste o ceata de backpackeri cu flori in cap si slapi la 20 THB cumparati din MBK, imi dai banii inapoi?…

  my two cents.

  • Tedoo spune:

   @Parabone: n-am sustinut ca nu a mai calcat nimeni pe-acolo. Asa cum se vede in galerie, dupa o ora de stat a mai aparut un cuplu de elvetieni. Probabilitatea de a da peste grupuri mari este aproape nula, pentru ca niciun tour operator nu trece pe-acolo. Si legat de la al doilea subiect, referintele online despre insula cu pricina se gasesc doar pe site-urile de sailing si se reduc la cote de adancime.

 7. OC spune:

  Deh, imi plac provocarile.
  Ca pe vremea cand nu era suficient roz in print-uri, la K.D. :-)

 8. alin spune:

  salut. Deci insula se cheama Ku Du Yai. dar cum se ajunge la ea? vorbesti cu niste pescari? Poti ajunge si de pe Koh Yao Yai?

 9. alin spune:

  Si stau pescarii (convetiti la turism) dupa tine toata ziua? se poate intampla sa te lase din greseala, uitat, pe o insula pe undeva? imi imaginez ca daca intarzii la ultima barca, cand se face strigarea…poti ramane pe insula :) Cat costa un drum din asta, aproximativ?
  Mersi

  • Tedoo spune:

   @Alin: fireste ca stau, pentru ca nu sunt tururi scheduled. Iei omul sa va duca pe tine si pe prietenii tai. Charter, ca sa ma exprim asa. Nu exista “ultima barca” sau “ultima strigare”. Nu pot sa-ti dau un pret; depinde cum te intelegi cu ei.

 10. [...] Florescu a descoperit o mică insulă secretă, neinvadată de miile de turişti care vor sa vadă plaja din „The Beach”, şi ne invită şi [...]

 11. [...] trupa de ieri, cu care am descoperit Koh Shh Shh, sunt trei fete: australianca Fran (soția lui Paul), canadianca Tereza (iubita lui Drummond) și [...]

 12. [...] 1. Coasta Mării Andaman care include, printre altele, provinciile Phuket, Krabi, Phang-Nga, Ranong, Trang și Satun. Este foarte expusă musonului de sud-vest și mai puțin expusă, la [...]

 13. […] Florescu a descoperit o mică insulă secretă, neinvadată de miile de turişti care vor sa vadă plaja din „The Beach”, şi ne invită şi […]

 14. […] Florescu a descoperit o mică insulă secretă, neinvadată de miile de turişti care vor sa vadă plaja din „The Beach”, şi ne […]

Lasă un comentariu