Tedoo cu Brad Florescu

Lee Wine Ruk Thai, cazarea cu parfum de ceai.

Deşi pe dinafară par mititele rău, căsuţele ascund două paturi queen size, aer condiţionat, ventilator (să fie), duş cu apă caldă şi un televizor, pentru cine e atât de nebun încât să nu-şi petreacă toată ziua drogându-se cu frumuseţea locurilor.

Thailand Mae Hong Son2011-04-16 06-09-55 - _DSC8589_2

Cum intri în Baan Rak Thai, pe dealul din stânga drumului principal, vei vedea o duzină de căsuţe roşcate înălţându-se dintre tufele de ceai. Ai putea crede că ai ajuns în The Shire şi n-ar fi de mirare să vezi o gaşcă veselă de hobbiţi dându-se de-a rostogolul până la oglinda lacului de la poale, care reflectă frumuseţea satului ca o oglindă-oglinjoară.

Patroana vorbeşte multă mandarină, puţină thailandeză şi engleză deloc, dar asta nu a împiedicat-o să ridice una dintre cele mai romantice cazări pe care mi-a fost dat să le văd vreodată.

Deşi pe dinafară par mititele, căsuţele ascund două paturi queen size, aer condiţionat, ventilator (să fie), duş cu apă caldă şi un televizor, pentru cine e atât de nebun încât să nu-şi petreacă toată ziua drogându-se cu frumuseţea locurilor.

Dimineaţa e cel mai grav. Trezeşte-te la cântatul cocoşilor – o să-i auzi, nu e o figură de stil – şi bea-ţi cafeaua pe verandă. Sau, pardon, ceaiul. Aburul care urcă din ceaşcă se va amesteca subtil cu cel care coboară din munţi peste lac. O oră mai târziu, câteva localnice îmbrăcate în zâmbet îţi vor înconjura căsuţa, culegând cu mâini delicate mugurii de ceai care te-au ameţit deja cu parfumul lor.

La baza resortului ai un magazin care vinde de toate, inclusiv periuţe de dinţi pentru cei care decid intempestiv să rămână peste noapte. Lee Wine Ruk Thai nu cultivă doar eco-turism şi ceai, ci şi fructe, pe care le transformă în vinuri delicioase. Încearcă licorile de ananas, prune, piersici şi agrişe indiene (malacca tree).

Practicalităţi:

 • Preţul pe noapte pentru o căsuţă este de 500-600 THB, funcţie de puterea de negociere şi durata şederii.
 • La 3 minute de coborât, pe malul lacului, sunt două restaurante care servesc o mâncare genială.
 • O sticlă de vin de fructe costă 200 THB, de 4 ori mai puţin decât un vin de struguri potabil, importat din Australia.
 • Mai multe despre satul Baan Rak Thai şi despre cum ajungi la el am scris  aici.
 • 1 RON = 10 THB.

Foto şi video: Brăduţ Florescu, Aprilie 2011.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 3 Comentarii

 1. Oana Ungureanu spune:

  Multumim pentru informatii, Bradut!
  E bine de stiut ca exista si alte locuri minunate in Tailanda, in afara de insule.
  Drum bun in continuare!

 2. ovidiu spune:

  Bradut,cred ca te-ai ridicat mai tarziu din pat pt ca in filmulet se au doar cativa catei!!:) Frumoase locuri!
  Drum bun si te asteptam cu urmatorul articol!!

Lasă un comentariu