Tedoo cu Brad Florescu

Koh Samed. Patru locuri unde să nu dormi singur.

Koh Samed e atât de aproape de Bangkok încât , dacă tot ai venit în Thailanda, ar fi păcat să nu petreci măcar două nopți pe insulița asta veselă și dulce.

Koh Samed Thailand Baan Ploy Sea Resort o cafea

Koh Samed e atât de aproape de Bangkok încât, dacă tot ai venit în Thailanda, ar fi păcat să nu petreci măcar două nopți pe insulița asta veselă și dulce, ideală pentru cupluri. Cazările nu sunt ieftine deloc – deh, viața în Paradis costă – dar aș îndrăzni să spun că merită fiecare bănuț. Am să-ți prezint patru soluții de cazare: una pe buget cât de cât redus și trei mai luxoase.

Baan Pra Kai Kaew Resort – Noi Na Bay

Acest locșor e ținut de un neamț care trăiește de 20 de ani în Koh Samed. Pensiunea se află în golful Noi Na, una dintre cele mai liniștite zone ale insulei. Camerele sunt amenajate într-o căsuță construită pe piloni deasupra apei, cu o vedere superbă peste Golful Thailandei. Nimic sofisticat, dar foarte curat. Peste drum sunt 6 bungalow-uri dotate cu televizor, aer condiționat, frigider, pentru cine vrea un plus de confort. Pensiunea are și o mică plajă, cu nisip alb și șezlonguri. Un taxi până în centru te costă 150 THB (15 RON), dar gard de gard cu pensiunea se află un shop care închiriază motorete. Dacă te simți stăpân pe situație, alege varianta pe două roți.

Cazare Koh Samed Baan Pra Kai Kaew Resort

Baan Pra Kai Kaew Resort. Vedere de pe balcon. Nu e rău.

Baan Pra Kai Kaew are propriul beergarden, unde se mănâncă de toate, inclusiv specialități nemțești (cârnați și șnițele). La 50 de metri mai sus dai peste Summer Restaurant, nebunia de cârciumioară despre care ți-am povestit în articolul mare despre Koh Samed. Wi-Fi-ul merge nemțește.

Prețurile pornesc de la 450 THB (45 RON) pe noapte pentru o cameră cu ventilator și ajung la 1550 THB pentru un bungalow complet echipat. Rezervările se fac prin mail la adresa tonykosamet at yahoo.com sau prin telefon la numerele +66 8472783230 (Tony, patronul) sau +66 895415239 (Pan, nevasta).

Baan Ploy Sea Resort – Noi Na Bay

Este cea mai nouă proprietate a Samed Hotel Group (care deține mai multe resorturi pe insulă). Când am ajuns acolo, încă se mai lucra la finisaje. Baan Ploy Sea se află tot în Noi Na Bay, la câțiva pași de pensiunea lui Tony. Camerele sunt mobilate minimalist, dar materialele și culorile alese dau o stare generală de lux. Personalul e discret, amabil și săritor. Absolut nimic de reproșat.

Restaurantul specializat în fructe de mare, care se întinde la 20 de metri în larg la capătul unui ponton, este celebru în toată Thailanda. Nu doar pentru calitatea mâncărurilor, ci și pentru faptul că, prin mesele de sticlă suspendate deasupra mării, poți vedea peștii cum îți bat obrazul că le înfuleci fratele.

Koh Samed Thailand Baan Ploy Sea Resort

Baan Ploy Sea Resort.

Tarifele încep de la 4100 THB (105 EUR) pentru un deluxe double. În preț sunt incluse micul dejun și transferul cu barca rapidă de la Ban Phe și înapoi. Mai multe informații pe site-ul Baan Ploy Sea Resort.

Sai Kaew Beach Resort

Se află – logic – pe Had Sai Kaew, cea mai populară plajă de pe Koh Samed. E un resort mare, orientat spre familiști, are o piscină imensă, bar, club, restaurant și, pe lângă Sai Kaew, oferă acces la o a doua plajă, Pineapple Beach, mai tot timpul pustie.

Camerele sunt foarte mari și totul pare nou-nouț, deși resortul e deschis de ceva vreme. Sai Kaew Beach Resort oferă avantajul localizării: restaurantele, magazinele și portul se află la câteva minute de mers. Nu trebuie să-ți închiriezi motoretă.

Koh Samed Sai Kaew Beach Resort

Sai Kaew Beach Resort. Camerele deluxe au vedere la piscina. Pentru vedere la mare, mai pui niște bănuți.

Două neajunsuri: fumatul este interzis pe toată întinderea proprietății (nici pe balcon n-ai voie să fumezi), iar wi-fi-ul mai mult nu merge.

O cameră deluxe costă de la 4100 THB în sus, incluzând micul dejun și transferul cu barca rapidă. Detalii și rezervări pe site-ul Sai Kaew Beach Resort.

Ao Prao Resort

Se află în – ai ghicit – Ao Prao, un golf superb de pe partea vestică a insulei, departe de lumea dezlănțuită. Atât de departe încât o tură cu taxiul până la primul supermaket te costă 200 THB one way. Dar cine se iubește nu se uită la bani, că are privirea ocupată cu altele. Cum ar fi verdele perfect al grădinii, albastrul profund al valurilor care se sparg spectaculos de muchiile golfului și ocazionalele veliere care trec pe sub nasul plajei. Viluțele care compun proprietatea sunt foarte spațioase și confortabile, cu paturi parcă gândite pentru honeymooners. Plaja – foarte OK. Înotătorii fără experiență sunt rugați să fie atenți la valuri și curenți.

Koh Samed Ao Prao Resort

Ao Prao Resort. Sea view cottage.

Resortul are propriul restaurant, unde se mănâncă bine și  scumpuț (5-6 euro o porție de curry), un mic magazin de unde poți să-ți cumperi strictul necesar și o mică bază pentru sporturi nautice. Wi-fi-ul merge aproape peste tot, dacă nu bate vântul.

Un deluxe cottage seaview costă de la 5000 THB (128 EUR) în sus. Mic dejun și transfer incluse. Mai multe informații pe site-ul Ao Prao Resort.

Vezi toate imaginile în galeria articolului. Foto: Brăduț Florescu, iulie 2012.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Un Comentariu

  1. Andreea Budau spune:

    Buna Brad

    Planuiesc sa vin de Revelion in Thailanda, am deja biletul de avion – ajung pe 31dec dimineata in Bangkok si plec pe 7ianuarie, la 2am. As fi vrut sa te intreb ce imi recomanzi in afara de Bangkok, ma gandisem la Koh Samed, dar nu stiu daca va fi timp. Am 7 zile pline in Thailanda.

    Multumesc, astept raspunsul tau (imi poti scrie direct pe mail)
    Andreea

Lasă un comentariu