Tedoo cu Brad Florescu

Despre cazări la Khanom

Khanom e un loc încă pustiu. Pe toată lungimea plajei am numărat 15, maximum 20 de locuri unde se poate dormi, asta dacă nu luăm în calcul și colibele care anunță „Room For Rent, 24h”.

Khanom Racha Kiri Resort 4

Khanom e un loc încă pustiu. Pe toată lungimea plajei am numărat 15, maximum 20 de locuri unde se poate dormi, asta dacă nu luăm în calcul și colibele care anunță „Room For Rent, 24h”. Cu alte cuvinte, nu prea ai de unde alege. Ce e bun e cam scump, ce e ieftin e cam prost. Iată câteva opțiuni:

Segmentul superior: Racha Kiri Resort & Spa, 4 stele

Dacă ar exista așa ceva la Mamaia, ar primi 7 stele și ar fi Mecca băieților de bani gata. Dar pentru standardele thailandeze, Racha Kiri e doar un resort ca oricare altul, cu camere somptuoase, piscină, spa, grădini, cascade și statuete. Nu are plajă proprie (e pe un deal), dar oferă oaspeților transfer gratuit către Nai Plao. Cea mai ieftină cameră costă 3500 THB pe noapte, dar există și pachete 3D/2N per person la 7600-8200 THB, cu cazare în vilă proprie, barbeque seafood dinner, o excursie și mic dejun. Racha Kiri mai oferă și programe de yoga și detoxifiere. Una peste alta, e un resort decent, foarte liniștit, amenajat cu gust, aș cuteza să spun că-și merită banii. Mai multe info pe site-ul Racha Chiri.

Segmentul superior: Khanom Hill Resort

E o chestie draguță, situată pe un deal între Khanom și Nai Plao. Fiecare căsuță are design propriu, opera unor arhitecți nemți. Sunt 28 de camere în total, unele aproape de plajă, celelalte mai sus, în junglă. Le desparte o șosea, ceea ce nu e chiar frumos.

Patroana e thailandeză, amabilă și bună vorbitoare de engleză. Resortul a intrat în circuitul TUI și, la momentul la care am fost să-l vizitez, era 95% ocupat. Abia am găsit două camere libere să pot face poze.

Am intrat în vorbă cu unul dintre oaspeții resortului, care mi-a zis ca îi place atât de mult la Hill Resort încât vine an de an, din 2005, pentru câte o săptămână. German, în jur de 55 de ani. Cam așa arată anturajul, dacă o fi să vă nimeriți pe-acolo. Camerele costă între 2800 și 3500 THB. Mic dejun inclus. Intrați și pe site-ul resortului.

Segmentul mediu

Aici stăm ceva mai prost. Majoritatea cazărilor de clasă medie sunt destinate turiștilor locali. Deci nu vă așteptați la limba engleză, baruri pe plajă, muzică bună, conexiune internet sau curtoazie. Dormi, mănânci, stai la piscină, plătești și te cari acasă. Prețurile sunt exagerate pentru calitatea cazării și a serviciilor. Nu intru în prea multe detalii. Puteți găsi o cameră sau un bungallow pe plajă la Supa Royal Beach Hotel sau la Alongkot Resort. Nimic deosebit, plus șanse mari de karaoke în thailandeză.

Segmentul economic: Phu Phat Resort.

Sunt câteva căsuțe care arată frumos și par foarte curate, la 10 metri de o bucată de plajă pustie. Costă între 5 și 600 de THB pe noapte. Proprietarii sunt thailandezi și nu vorbesc engleză, așa că nu vă dau numărul de telefon. Dacă vreți o rezervare, dați un mail lui Charlie de la CC Beach Bar. Vă ajută cu plăcere, că e vecin și amic cu proprietarii. Plus că dacă stăți aici o să puteți merge la bar să ascultați muzică românească (am făcut un schimb avantajos de mp3-uri) cu Charlie.

Notă: toate pozele sunt făcute cu ochii mei.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu