Tedoo cu Brad Florescu

Plaje în Thailanda: Khanom Beach. Lipsesc doar niște delfini roz.

Khanom deține toate datele naturale pentru a deveni un nou paradis turistic. Avem 7 kilometri de plajă virtual pustie, cu nisip auriu și fin, marea e calmă, călduță și puțin adâncă până hăt, departe, iar peisajul e completat de siluetele Samui-ului și Pangan-ului.

Khanom Beach

Ziua 3
Locație: Khanom
Beach
Kilometri parcurși: 210

Vă scriu de la CC Beach Bar, că la mine la resort nu merge netul. Charles, patronul, se învârte pe lângă mine și-mi mai lansează câte una:

“Să scrii că avem cele mai frumoase răsărituri de soare. Şi de lună, daaa, cele mai frumoase răsărituri de lună! Aaa, și cele mai spectaculoase furtuni tot aici sunt. Să scrii, da?”

Lui Charles îi place mult Khanom Beach. Şi-i place demult. E aici de 5 ani, are o nevastă frumoasă, o casă cu 4 dormitoare și cel mai mișto bar de pe toată plaja. E drept, nici nu-l concurează cine știe cine.

Khanom se învârte într-un cerc vicios pe care nu știu cine l-a stârnit. Sunt puțini turiști pentru că sunt puține lucruri de făcut. Şi sunt puține lucruri de făcut pentru că sunt puțini turiști. Seara poți să dai cu tunul și nu găsești un loc unde să bei un Blue Lagoon relaxat, să asculți o muzică din altă țară și să pui statusuri arogante pe facebook. Singurul loc de genul ăsta e barul lui Charles.

Dar lucrurile nu vor rămâne așa prea multă vreme. În aer se simte deja mirosul unor investiții majore. Terenurile se scumpesc pe zi ce trece, după ce nume mari în hotelărie au cumpărat niște zeci de hectare. În mai puțin de un cincinal, pozele pe care le vedeți aici vor fi clasificate ca imagini de arhivă, sub eticheta “Khanom Beach pe vremuri”. (pun și labelul ăsta, să ies primul pe google.)

Nici nu s-ar putea altfel. Khanom deține toate datele naturale pentru a deveni un nou paradis turistic (recunosc, mi se strepezesc dinții când recurg la formula asta). Avem 7 kilometri de plajă virtual pustie, cu nisip auriu și fin, marea e calmă, călduță și puțin adâncă până hăt, departe, iar peisajul e completat de siluetele Samui-ului și Pangan-ului. Ce mai vrei? Delfini roz?

Cele 5 mile de apă și nisip sunt împărțite în bucățele cu denumiri distincte: Naiplao Beach, Nadan Beach, Nai Preit, Kor Kho și așa mai departe. Dar asta folosește doar la o mai ușoară orientare. De fapt, e o singură plajă lungă, foarte lungă, căreia îi vom spune în continuare Khanom.

Momentan, locul se bucură de oarece atenție din partea turiștilor locali, care vin în week-end-uri de la Surat Thani, Nakhon sau chiar Bangkok pentru a se bucura de o Singha rece la piscină, o ședință de pescuit sau o seară de karaoke zgomotos la resortul unde stau eu. Despre cazări o să vă scriu mai multe într-un post separat.

Acum aștept să se facă 11.30, să văd cum se ridică Luna în slăvi. Aș face și poze dar, dintr-o contraintuiție, mi-am lăsat aparatul foto în cameră, la 4 kilometri de aici. Dacă-mi permiteți, o să-mi fie lene pentru prima dată în ultimele zile.

Comentarii - 6 Comentarii

 1. hoinaru spune:

  ar trebui sa-ti platim pentru posturile astea. intr-o zi, rupert murdoch ar putea sa vina la tine si sa te intrebe: Ia spune, Bradut, cum fac si eu sa taxez content?

  Dupa ce termini Thailanda ar trebui sa pleci in alte tari. De fapt, ar trebui sa faci toata viata asta. Sa te plimbi si sa scrii.

 2. Roxana spune:

  Bradut, ai pus pe undeva o harta? Mi-ar placea sa urmaresc traeul si trebuie sa recunosc, imi e f lene sa caut harti pe net, sa ma descurc pe ele samd.. :D E o sugestie, poate ar fi interesant!

 3. Ramona spune:

  Servus Brad

  Ai postat ceva de cazarile in Khanom? Noi venim acolo pt cateva zile si am aprecia orice recomandare. Care sa aduca cat mai putin a resort, cu all inclusive, etc. ceva comod, remote si aproape
  Merci mult pt orice directie?

 4. [...] 1 și 2: Khanom. Mulți sunt de părere că superba plajă de la Khanom e următorul “hot spot” pe harta [...]

 5. [...] despre viața și situația mea locativă, ci prezentarea mai detaliată a unei destinații despre care am scris frugal în 2010. Din câteva puncte de vedere, Khanom poate fi considerat unul dintre cele mai potrivite locuri din [...]

Lasă un comentariu