Tedoo cu Brad Florescu

Instragramele săptămânii 30.06-6.07.

Cele mai bune instragrame pe care le-am găsit săptămâna aceasta. Poți și tu să fii listat dacă-mi lași un semn.

Instagram 1

Acum vreo zece zile am primit un mail de la Instagram de m-am și speriat. Mailul mă anunța că am intrat pe lista – relativ selectă – de “suggested users”. Zicea așa:

“Our Suggested Users List is a dynamic list that highlights some of the top photographers on Instagram. [...] Being on the Suggested Users List means that we love your account and see you as a model Instagrammer.” Etc.

La momentul primirii mailului nu știam ce înseamnă “suggested user”. Ce știu sigur e că, din seara cu pricina, numărul follower-ilor a crescut, în medie, cu 1200-1300 pe zi. Îmi luase doi ani să ajung la 1990 de urmăritori și, în cele zece zile de când am intrat pe listă am deja șaisprezece mii și ceva. Rectific, șaptesprezece mii și ceva.

E noroc chior. Sunt mulți, foarte mulți instragrameri mai talentați și mai consecvenți decât mine pe lumea asta care ar fi meritat o astfel de onoare. Sau asemenea expunere, cum vrei să-i zici.

Să reparăm o eroare cosmică.

Dorind să repar eroarea cosmică, de săptămâna asta am să încerc să promovez, prin umilele mele mijloace, instagrameri români – și câțiva străini – atât prin reshare-uri din contul meu cât și printr-un articol săptămânal care să adune cele mai reușite imagini.

Din păcate nu am cum să urmăresc tot ce se postează, motiv pentru care, dacă dorești să intri pe Tedoo List-ul săptămânal, te rog să adaugi hashtag-ul #tedooro la imaginea pe care o vrei luată în considerare pentru reshare și pentru lista finală. O să-mi permit să aleg doar 10-12 imagini, fiindcă preluarea linkurilor de pe instagram într-un articol e o muncă mai istovitoare decât crezi.

Până când începe joaca am să public un prim set cu cele mai frumoase imagini pe care le-am găsit săptămâna aceasta prin conturile celor pe care-i urmăresc.  Recunosc, am dat întâietate imaginilor cu tentă de travel, dar am pus și din alte categorii (câinii, pisicile și mâncarea nu au cum să lipsească). Ca să vezi întregul portofoliu al fiecărui user dă click pe nume.

Instagramele săptămânii (acesta nu este un clasament).

Mihaela Nenciu (future full-time world traveler; așa să-ți ajute Dumnezeu)

Dana Păun (stai mai mult la mare, că uite ce bine-ți vine)

Oana Deac (frumos în Bali, mai ales de când te-ai mutat tu acolo)

Corina Băcanu (îți cauți casă?)

Olivia Steer (tu pe toate le faci organic, adică natural, adică bine)

Dan Andrei (talent, dom’le)

Ramona Iamandi (cică de ce iubim pisicile; uite de-aia!)

Tudor Juravlea (te ții de măgării, ai?)

Alexandru Toma (un instagramer din Iași care de obicei fotografiază mașini, dar double selfie-ul acesta i-a ieșit epocal)

Toma Nicolau (ieri în Portugalia, azi în Herăstrău, grea e viața)

Gabriel Bârligă (cu cerul și cu autobuzele se știe că nu dai greș niciodată)

Florin Coman (ai ochi de ziarist, tinere)

Ahmed el Khalafawy/Egipt (un portofoliu foarte consistent, mă mir că are doar patru mii și ceva de urmăritori, dar rata de like este imensă)

Benedetto De Maio/Italia (designer; pentru clătit ochii)

Andrew Knapp (un instagramer deja celebru; își fotografiază cu ardoare și talent border collie-ul pe nume Momo)

În final repet rugămintea/invitația de a adăuga hashtag-ul #tedooro la fotografiile cărora vrei să le pui “o pilă”. Mi-ar face mult mai ușoară sarcina de a descoperi ce minuni postezi pe Instagram. Pe mine mă găsești sub username-ul bradflorescu.

Comentarii - 4 Comentarii

  1. Papa spune:

    Acum îți las un semn aici, la următorul semn pun htagul :) http://instagram.com/p/qClwetBBTb/?modal=true

  2. […] Dar oare bucuria mea poate fi şi mai mare decât atât? Desigur. Atunci când vezi că şi alţi bloggeri preiau această idee şi doresc să promoveze instagrammeri care merită urmăriţi. După Andrei Dobra care a făcut un top cu cei mai urmăriţi instagrammeri români  iată că şi Brad Florescu lansează “Tedoo List-ul săptămânii pe Instagram“ […]

Lasă un comentariu