Tedoo cu Brad Florescu

10 idei de vacanță pentru 2008

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.

Aitutaki-One-Foot-Island-2

Începând de la mic la mare, în ordinea distanțelor, iată 10 idei de locuri pe care le-ați putea lua în calcul pentru vacanța/vacanțele acestui an. Cea mai apropiată destinație e la 4 ore de condus. Cea mai îndepărtată – fix pe cealaltă parte a Pământului. Alegeți-vă.

350 km: Nessebar, Bulgaria

O insuliță în Marea Neagră legată de continent doar printr-un podeț îngust. Nessebar e un loc romantic, aflat în patrimoniul UNESCO, unde puteți să petreceți liniștiți un weekend cu mâncare bună, apusuri dramatice și multă iubire. Mai multe detalii aici.

Mergeți cu mașina.

1.000 km: Lacul Skadar, Fiordul Kotor și Budva, Muntenegru

De când s-au ridicat vizele pentru Serbia și Muntenegru, micuțul stat de la Adriatică a devenit brusc o opțiune. Cele 3 locuri pe care vă invităm să le vizitați sunt unice în Europa din multe puncte de vedere. Muntenegru e o Croație în care turismul de masă nu a apucat să dăuneze grav.

Mergeți cu mașina.

1.000 km: Konya și Cappadoccia, Turcia

Konya e locul în care, an de an, la mijlocul lui decembrie, are loc un festival al dervishilor, niște indivizi pe jumătate civili, pe jumătate vrăjitori care execută dansuri ritualice în stare de transă. Merită văzut. Cappaddoccia e un oraș săpat în piatră. Puteți dormi în “hoteluri” ale căror camere sunt, de fapt, grote naturale săpate în calcar de vânt și ape.

Mergeți cu mașina.

2.000 km: Petra și Marea Moarta, Iordania

Petra a fost promovată anul trecut în rândul celor noi 7 minuni ale lumii. Cu toate astea, merită vizitată. La fel cum merită vizitată și Marea Moartă, al cărei nivel scade dramatic de la un an la altul. Dacă nu vă decideți repede, n-o s-o mai vedeți.

Mergeți cu avionul. Aveți cursa directă București-Amman cu Tarom, iar de-acolo luați un tur.

3.000 km: Sahara marocană

Despre aceasta destinație v-am tot povestit aici, deci nu mai explicăm iarași de ce Sahara e un loc în care trebuie să mergi cel puțin o dată în viață. Varianta marocană e cea mai accesibilă (dacă o comparăm cu Sudan, Algeria sau Libia, țări în care e mai greu să fii turist).

Mergeți cu avionul. Aveți mai multe variante. Fie prin Madrid către Marrakech cu easyjet, fie cu Alitalia până la Casablanca și apoi cu Royal Air Maroc până la Ouarzazate. Apoi luați o mașina sau un tur organizat.

4.000 km: Djenne, Mopti și Tumbucotou, Mali

În topul nefericit al celor mai sărace țări din lume, Mali ocupă locul 4. Dar sărăcia malinezilor e compensată din plin de minunile pe care le oferă această țară.

De la fermecata delta a Nigerului, înțesată de egrete, crocodili și hipopotami, la moscheile din lut de la Mopti și Djenne, la incredibilul Pays Dogon, unde oamenii par să trăiască într-un cu totul alt timp și până la legendarul Tumbuctou, al cărui nume e sinonim cu “capătul lumii”, Mali e o țară pe care numai lipsa de imaginație și interes a marilor operatori de turism au lăsat-o în afara circuitului. Într-un fel e mai bine: mergem numai noi.

Zburați București-Paris-Bamako cu Air France.

1 2

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu