Tedoo cu Brad Florescu

Idei de vacanţă: 5 site-uri foarte utile pentru tedooşi.

Scotocind internetul după diverse alte informaţii, am găsit aceste site-uri utile şi inspiraţionale pentru planificarea călătoriilor. Nu se face să le ţin numai pentru mine, nu?

London Heathrow Terminal 4

O călătorie de un milion de mile începe cu primul pas. Pe care trebuie să-l faci în direcţia corectă. Iată câteva site-uri care îţi vor oferi îndrumare şi inspiraţie atunci când vei decide să tedooci, mai mult sau mai puţin.

1. Tripfilms îţi oferă inspiraţie în format video. Ai la dispoziţie peste 12.000 de filmuleţe încărcate de utilizatorii-călători pentru a descoperi următorul colţ de lume unde să-ţi petreci vacanţa.

Informaţia este organizată în categorii: general, hoteluri, restaurante, activităţi, experienţe. Dacă ştii de la început unde vrei să mergi, poţi verifica pe hartă dacă există filme din locul respectiv.

2. SeatGuru oferă detalii despre locurile din avion, astfel încât să-l alegi pe cel mai bun la următorul zbor. Introduci numele companiei aeriene cu care vei călători şi numărul zborului şi obţii detalii despre configuraţia clasei Economy, cu fiecare scaun încadrat într-o categorie. Afli astfel unde ai mai mult loc la picioare, unde poţi lăsa scaunul mai mult pe spate sau pe ce loc vei avea un ecran video deasupra capului.

Pe site găseşti şi o listă a companiilor aeriene care operează în lume. Fiecare dintre ele este prezentată cu website, codul IATA, numele lounge-urilor proprii, alianţa din care face parte. Poţi vedea flota fiecărei companii şi configuraţia scaunelor pe fiecare tip de aeronavă. Bun.

3. The Guide of Sleeping in Airports. Se pare că fenomenul este atât de răspândit încât cineva i-a dedicat un site întreg. În caz de escale lungi şi arici la buzunar, aici vei găsi:

 • descrierea aeroporturilor, cu amănunte despre toate facilităţile disponibile, reţelele de internet/wi-fi, hotelurile,  mijloacele de transport şi lounge-urile accesibile contra cost pasagerilor la clasa Economy;
 • recenzii de la alţi cititori despre aeroporturi;
 • sfaturi pentru ce şi cum să faci ca să dormi într-un aeroport. De genul “ia-ţi o faţă de inocent, nu te purta ca un profesionist!”;
 • listă de lounge-uri unde ai acces contra cost, chiar dacă nu zbori la clasa Business sau la cea First;
 • un top al celor mai bune, respectiv proaste aeroporturi din lume. Clasamentul este întocmit destul de riguros, combinând recenziile şi voturile cititorilor cu criterii clare precum curăţenie, facilităţi, costuri şi personal. Locul 1 în clasamentul celor mai bune primeşte premiul Perna de Aur :-).

4. Hostels Worldwide este un agregator de cazări pentru buget redus. Poţi face rezervări şi citi recenzii ale altor oaspeţi. Fiecare locaţie are un rating general obţinut din cumularea scorurilor acordate pentru atmosferă, curăţenie, siguranţă, localizare, personal şi posibilităţi de divertisment oferite.

5. Pentru că este mai mult legat de o schimbare de durată decât de o călătorie, am lăsat la urmă Escape the City. Site-ul funcţionează sub motto-ul “Believe you can do it and you’re halfway there”, vorbe înţelepte spuse de Theodore Roosevelt şi oferă, aşa cum îi spune şi numele, soluţii pentru a scăpa din zona de comfort cu care te-ai învăţat – oraş, loc de muncă, reguli corporatiste etc.

Găseşti listate pe site joburi out of the box şi programe de voluntariat la care să te înscrii în caz că vrei să o apuci pe un drum nou în viaţă. Lista este extrem de variată şi acoperă tot globul, aşa că dacă ai gând să te muţi în Africa pentru o vreme şi să faci mai mult decât să vinzi asigurări de viaţă, asta e resursa la care să apelezi.

Lista rămâne deschisă. Te invit să contribui.

Comentarii - 8 Comentarii

 1. Razvan Pascu spune:

  Eu prefer sa raman in Romania, sa vand asigurari de viata si din banii castigati sa calatoresc in Africa :)

 2. Tedoo spune:

  Atunci ramai in Romania.

 3. Sorin spune:

  Eu folosesc http://www.travbuddy.com pentru informatii legate de anumite destinatii. Forumul lor e destul de bine organizat..

 4. Sorin spune:

  Foarte fain primul site, mie imi mai place si http://cristisiadriana.ro/
  Este plin de detalii si “day to day life”.

 5. crina athanasiu spune:

  eu calatoresc cu voi si unde cu gandul nu am ajuns, inca.
  si pt ca, deocamdata, asta este ce pot, tot e mai mult decat nimic.
  si ma bucur ca un copil, cu fiecare noua aventura :)
  namaste!

 6. teodora spune:

  Prima impresie este ca nu e nici pe departe cum era amazingrace.
  Imi pare rau. Voi mai aprofunda, Aveati acolo doua destinatii pe care le revedeam mereu si as fi vrut sa le ating intr-o buna zi. Una era in Irlanda si alta in sudul Frantei. Credeam ca le voi gasi mereu si nu mi-am notat nimic si acum nu imi mai amintesc mare lucru despre ele :(. Mai exista ele undeva pe aici? Offfffffffff, si mai aveam multe pe acolo… pe amazing vreau sa zic :(((((((

 7. teodora spune:

  Sunt asa de suparata incat nici nu mi-am dat seama ca nu am plasat comentariul meu unde ar fi trebuit :(

 8. Tedoo spune:

  Teodora, e drept, in Tedoo nu apar o serie de articole care existau pe Amazingrace.ro. Unele au disparut pentru ca nu mai erau actuale, altele pentru ca nu-mi mai placeau sau pentru ca nu erau in linia noului site. Dar promit sa caut in arhiva materialele despre sudul Frantei si Irlanda si, daca se “califica”, le pun la loc. Multumesc ca ne citesti in continuare.

Lasă un comentariu