Tedoo cu Brad Florescu

Hai cu bicicleta să salvăm Planeta.

Printre cele mai apetisante tururi pe două pedale se numără: o explorare de trei săptămâni a Tibetului şi Nepalului, o traversare de 15 zile a Munţilor Atlas sau tura de 1000 de kilometri prin Patagonia.

nepal

David Houghton şi Hanna Spence sunt doi canadieni pasionaţi de plimbările cu bicicleta. În martie 2011, cei doi au adunat toate velotururile disponibile în lume şi le-au pus pe Biciklo.com, spre folosul iubitorilor de natură şi aer curat.

Pe Biciklo.com sunt listate 129 de ţări, de la Uganda la Kyrgysthan şi de la România la Coreea de Nord (ce cool). Site-ul nu funcţionează şi ca sistem de rezervări. Pentru fiecare tur, eşti direcţionat către operatorul care organizează tărăşenia. Te înţelegi tu cumva cu chinezul, cu indianul sau cu marocanul.

Bicicklo este completat cu o secţiune de ştiri şi un ghid anual ce cuprinde recenzii de trasee, noutăţi despre echipamente, trenduri în ciclism şi destinaţii pe val. Sau mai bine zis, pe vale. Ghidul poate fi comandat direct de pe site. Costă 24 de euro.

Printre cele mai apetisante tururi pe două pedale se numără: o explorare de trei săptămâni a Tibetului şi Nepalului, o traversare de 15 zile a Munţilor Atlas sau tura de 1.000 de kilometri prin Patagonia.

Sună senzaţional. Aproape că-ţi vine să te urci acum în avion. Dar înainte de asta, se cuvin nişte calcule meschine.

O călătorie cu avionul de la Bucureşti la Buenos Aires presupune un carbon footprint de 3.2 tone GHG (greenhouse gas) pentru fiecare pasager, adică 6.4 tone pentru un cuplu de ecologişti.

Ca să egaleze cantitatea de emisii de mai sus, un manelist şi o piţipoancă ar trebui să facă drumul Bucureşti-Mamaia-Bucureşti de 30 de ori. Cu un Hummer H3 de 3,7 litri. Obligatoriu alb.

Dacă vrei să fii la curent cu activitatea lui David şi a Hannei, precum şi cu ultimele noutăţi în domeniu, îi găseşti pe Facebook sau pe Twitter (@biciklonews.) Mai multe informaţii pe Biciklo.com.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu