Tedoo cu Brad Florescu

FlightFox. Cât îmi dai să-ți găsesc un bilet ieftin de avion?

Dacă ești prea ocupat sau prea leneș să-ți cauți singur cea mai bună ofertă de zbor, pune oamenii la muncă.

Flying Fox

Hai să pornim de la ideea că ești leneș sau ocupat și că nu poți să-ți cauți singur zboruri ieftine. În cazul acesta, boierule, te anunț că poți angaja pe alții să muncească pentru tine. FlightFox te pune în contact cu o comunitate de specialiști în căutarea și – mai ales – în găsirea celor mai convenabile tarife pentru zboruri. Crowd-sourcing în loc de agenție de ticketing.

FlightFox: plătești puțin ca să plătești mai puțin

Situația se prezintă la modul următor: vrei să zbori de la București la Jakarta, dar niciuna dintre ofertele agențiilor de voiaj de la noi nu te mulțumește. Cum am stabilit că n-ai timp sau ți-e lene să petreci ore întregi căutând pe internet diverse oferte, le dai temă celor de la FlightFox. Iată ce trebuie să faci.

Pasul 1. Intri pe site și deschizi o licitație în care completezi toate detaliile despre zbor: datele, numărul de persoane, clasa de călătorie și orice alte aspecte de care trebuie să se țină cont. Anunți ce comision oferi celui care-ți găsește cea mai bună ofertă. Recompensa minimă pentru o licitație standard este de 29 USD. Cu cât dai mai mult, cu atât mai mulți căutători vor fi tentați să se implice în căutare. Deci mai multe rezultate din care să alegi.

Pasul 2. Oamenii se apucă de treabă și încep să posteze, pe pagina dedicată licitației tale, ofertele pe care le-au găsit. Doar tu poți să le vezi.

Pasul 3. Analizezi ofertele și  decizi care este cea mai avantajoasă pentru tine. Rezervi biletul și plătești comisionul, care va fi încasat de găsitorul ofertei alese de tine. Gata.

Avantaje

  • Concurența reală: căutătorii se află în competiție; doar cel care câștigă licitația primește bani.
  • Căutarea este făcută de oameni, nu de mașini. Poți în orice moment să discuți detalii cu cei care ți-au trimis ofertele.
  • Poți economisi până la 27% din costurile de transport. La un zbor intercontinental, diferența justifică din plin comisionul plătit.

O alternativă gratuită la serviciul FlightFox ar fi să urmărești Tedoo pe Facebook și Twitter, unde postăm periodic super deal-uri pentru bilete de avion.

Imaginea care însoțește articolul reprezintă un Flying Fox (Vulpe Zburătoare), animal din familia liliecilor. Sursa foto

Comentarii - 2 Comentarii

  1. razvan spune:

    Confirm cele de mai sus. Cel mai ieftin zbor Bucurest-Bangkok l-am gasit la 783Eur. Pe Flightfox mi s-a oferit varianta de 610Eur. La doua persoana ti-ai asigurat cazarea :). Un mic amanunt totusi, apeleaza la serviciu cand esti convins ca iti faci si rezervarile. Licitatia dureaza 3 zile, iar daca astepti o saptamana dupa ce se inchide se poate sa nu mai gasesti aceleasi preturi.

    Drum bun

  2. [...] Articolul din februarie, în care prezentam publicului român conceptul FlightFox, a avut un impact limitat. Ori românii alcătuiesc un popor conservator care adoptă, cu greutate noutățile, ori am scris noi greșit povestea. Înclin spre acest al doilea motiv pentru că, din februarie și până acum, proiectul FlightFox a prins aripi, a obținut o finanțare de 800 de mii de dolari și a căpătat o notorietate imensă printre călătorii din Australia, UK și Statele Unite. Doar la noi încă n-a prins. Așa că mai fac o încercare. [...]

Lasă un comentariu