Tedoo cu Brad Florescu

Ce se petrece pe lume în luna mai?

Supa inundă un oraş din Franţa. În Italia, doi stejari se căsătoresc. Orangutanii merg la jazz. Bulgarii reinventează salsa. Iar românii se luptă iar cu turcii, de data asta pe mare. Citeşte mai departe ca să ştii la ce petreceri eşti invitat în luna mai.

Festivalul florilor Madeira Portugalia 5

Supa inundă un oraş din Franţa. În Italia, doi stejari se căsătoresc. Orangutanii merg la jazz. Bulgarii reinventează salsa. Iar românii se luptă din nou cu turcii, de data asta pe mare. Citeşte mai departe ca să ştii la ce petreceri eşti invitat în luna mai.

Spania: Săptămâna Medievală

Când: 23 aprilie-8 mai
Unde: satul Montblanc, Spania
Ce se întâmplă: satul revine pe tot parcursul săptămânii la atmosfera medievală – casele sunt decorate cu steaguri, oamenii se îmbracă în costume de epocă, străzile sunt împânzite de vânzători ambulanţi. Prima zi a festivalului coincide cu sărbătoarea Sfântului Gheorghe şi 200 de actori pun în scenă povestea acestuia.

Franţa: Polonicul de Aur

Când: 1 mai
Unde: Lille, Franţa
Ce se întâmplă: se gătesc şi se mănâncă supe de dimineaţă până seara. Maeştrii bucătari şi oamenii pasionaţi îşi pun talentul în slujba acestui fel de mâncare, întrecându-se să-şi satisfacă clienţii.

Bulgaria: Festivalul de salsa

Când: 6-8 mai
Unde: Sofia, Bulgaria
Ce se întâmplă: se dansează salsa, bineînţeles. Competiţia este deschisă atât profesioniştilor, cât şi amatorilor. Se organizează workshop-uri şi petreceri cu muzică latino şi atmosferă caliente.

Portugalia: Festivalul florilor

Când: 7-8 mai
Unde: Madeira, Portugalia
Ce se întâmplă: casele, magazinele, balcoanele sunt împodobite cu flori şi cea mai frumoasă locaţie este premiată. Care alegorice defilează pe străzi însoţite de muzică şi dansatori. Copiii depun flori în Largo do Colégio (Piaţa Colegiului) şi construiesc astfel un zid imens de culoare şi parfum – simbol al speranţei pentru un viitor mai frumos.

Italia: Nunta Copacilor, Sposalizio dell’Albero

Când: 8 mai
Unde: Vetralla, la nord de Lazio – Italia
Ce se întâmplă: un cuplu de stejari bătrâni este decorat cu ghirlande colorate. Bărbaţi călare depun flori de primăvară la rădăcinile celor doi copaci, ca un omagiu adus anotimpului renaşterii. Locuitorii oraşului plantează puieţi şi apoi se relaxează la picnicul organizat de autorităţile locale.

Malaezia: Borneo Jazz Festival

Când: 12-15 mai
Unde: Miri, Sarawak, Malaezia
Ce se întâmplă: John Hammond, Les Doigt de L’Homme, State of Monk urcă pe scena festivalului la care sunt aşteptaţi anul acesta peste 7.000 de spectatori. Pogramul complet îl găseşti pe site-ul evenimentului.

China: Maratonul Marelui Zid

Când: 21 mai
Unde: secţiunea Tianjin din Marele Zid Chinezesc, la est de Beijing, China
Ce se întâmplă: 2.000 de concurenţi parcurg traseele stabilite de organizatori: 40 km, 20 km, 10 km şi 5 km. În intinerariul celui mai lung dintre acestea sunt incluse 5.164 de trepte din Marele Zid. Timpul limită pentru a ajunge la linia de finish este de 9 ore.

România: BMW Black Sea International Regatta

Când: 18 – 22 mai
Unde: Mangalia – România, Varna – Bulgaria
Ce se întâmplă: singura competiţie de yachting offshore din Marea Neagră care se desfăşoară între două ţări (România şi Bulgaria) şi la care participă echipaje din România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia. Anul acesta întră în program: 3 curse inshore la Mangalia, 1 cursă offshore Mangalia – Nisipurile de Aur, 1 cursă offshore Nisipurile de Aur – Varna şi 3 curse inshore la Varna. Pentru mai multe informaţii intră pe site-ul competiţiei.

România: Transylvania International Horse Show

Când: 20-22 mai
Unde: comuna Hoghilag, între Sibiu şi Sighişoara, România
Ce se întâmplă: concursuri de echitaţie, demonstraţii de dresaj, workshopuri de fotografie, parade în costume medievale. Detalii despre probe, participanţi şi program găseşti aici.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu