Tedoo cu Brad Florescu

Estancia Vik Jose Ignacio, Uruguay. Din față hotel, din spate muzeu.

Un boutique hotel amenajat împreună cu 20 de artiști contemporani, menit să dezvăluie spiritul creativ al Uruguayului.

Camera de zi la Estancia Vik Jose Ignacio, Uruguay

Ar fi nedrept să aplici o singură etichetă pe această minune de loc. Proprietarul a invitat la exprimare 20 de artiști uruguayeni împreună cu care a creat un loc unde poveștile prind viață în fiecare cameră și-n orice colț de grădină. Estancia Vik Jose Ignacio este o capodoperă, sursă de hrană pentru spiritele avide de frumos ale celor care-i calcă pragul.

Așezată în mijlocului unui domeniu de peste 16 km pătrați, casa Vik a fost gândită de arhitectul Marcelo Daglio astfel încât să permită un schimb fluent de energii prin ferestrele largi din fiecare încăpere. De-afară alunecă lumină caldă, dinăuntru răzbat priviri pofticioase de verde molcom. Deși amenajate de designeri diferiți, cele 12 apartamente ale hotelului sunt legate într-o coerență somptuoasă de materiale domoale și culori odihnitoare.

Camera centrală a vilei ocupă 280 de metri pătrați și poartă semnăturile a doi dintre cei mai apreciați artiști contemporani ai Uruguayului – pictorul Clever Lara și somitatea internațională în domeniul sculpturii, Pablo Atchugarry. Acesta din urmă a conceput imensa sculptură de marmură albă care se ridică în mijlocul încăperii. De jur împrejurul acesteia, șase pietre semi-prețioase de dimensiuni uimitoare păzesc oaspeții de energii rele și le reamintesc permanent să nu-și uite legătura cu Pământul. Pentru a picta tavanul living-ului, Lara s-a inspirat din proiecția Google Earth a proprietăți Estancia Vik.

Opera de artă continuă dincolo de zidurile hotelului-muzeu. Grădini și alei decorate cu sculpturi semnate de Atchugarry, o piscină căptușită cu granit negru, un teren de polo pe cai, râuri și lacuri pe care oaspeții se pot relaxa vâslind pe un kayak sau navigând la bordul unui velier. Și toate acestea încununate de un maiestuos ocean Atlantic ce-și sparge năvalnic valurile de coastă.

Localizare: la 40km distanță de Punta del Este, în regiunea Maldonado din Uruguay.

Cum ajungi: zbori la Punta del Este prin Buenos Aires. Ai legături bune între cele două cu Pluna și Aerolineas Arentina. De la aeroport închiriezi o mașină sau aranjezi transfer cu hotelul.

De omorât plictiseala: piscină, sală de jocuri, polo, kayaking, sailing, călărie, degustare de vinuri, tenis de câmp și de masă, golf, spa, gym, yoga.

Ce nu trebuie să ratezi: asados, grătarele săptămânale și tot procesul de pregătire ce are loc în parillero, sala grătarului – o altă capodoperă de design contemporan, semnată Marcelo Legrand.

Cât costă: între 500 și 1.800 USD pe noapte cu mic dejun inclus. Tarifele diferă în funcție de sezon și tipul de apartament.

Pentru mai multe detalii, rezervări și sânge rău vizitează site-ul Estancia Vik San Jose.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu