Tedoo cu Brad Florescu

În căutarea SPA-ului perfect (Ep. 8) – Eranda Herbal Spa, Koh Samui

Am intrat într-un pavilion privat, împrejmuit cu copăcei și flori și liniște. Aș fi putut jura că suntem la o mie de kilometri de lumea civilizată, deși “paradisul turistic” al Samui-ului își vedea de treabă 5 minute mai jos. Terapeuta – pe numele ei Tam – a pregătit toate cele necesare și, înainte de a se apuca de treabă, a stat două minute cu ochii închiși. Intrarea în starea de a face bine.

Eranda Herbal Spa pool

Din drumul aglomerat către Chaweng Beach, un panou îmi șoptește să o iau la dreapta. Urc, urc, mai urc un pic și ajung la o parcare. Nu se vede nimic. Unde-o fi? Să vezi că iar m-am rătăcit. Ba nu! Plăcuța aceea de lemn sugerează că recepția ar fi mai sus. Urc iar. Două femei tinere și drăguțe trebăluiesc prin pavilionul îngropat între arbuști și flori.

- Sawatdee krap. Caut Eranda Herbal Spa.
- Sawatdee kaa. Aici este.
- Aici, aici. Dar unde?

Din stradă nu se vede nimic. De la recepție nu se vede nimic. Doar junglă și pâraie care pun șoapte dulci în gura cascadelor. Liniștea e tulburată doar de fâlfâitul aripilor de fluturi. Abia după ce o pornești la deal pe urmele recepționerei începi să ghicești niște construcții de lemn. Ce-i aici? Spa sau parc natural? Centru de tratament sau institut de cercetări botanice?

Ambele. Eranda Herbal Spa își ia energia și inspirația din natură, le amestecă în creuzetul expertizei și le transformă în binefacere pentru clienți. Natura e stăpână pe această proprietate, unde oamenii sunt doar oaspeți, fascinați, ai minunilor care emană din energia plantelor. Gata cu poezia. Hai să intrăm, să vedem ce se întâmplă. Mai exact Elena, dispusă oricând să-și pună pielea la bătaie spre binele nostru, al tuturor.

Din meniul interminabil, am ales Eranda Signature (ce altceva?). Am intrat într-un pavilion privat, împrejmuit cu copăcei și flori și liniște. Aș fi putut jura că suntem la o mie de kilometri de lumea civilizată, deși “paradisul turistic” al Samui-ului își vedea de treabă 5 minute mai jos. Terapeuta – pe numele ei Tam – a pregătit toate cele necesare și, înainte de a se apuca de treabă, a stat două minute cu ochii închiși. Intrarea în starea de a face bine.

Tam, ca multe alte colege ale ei de la Eranda, a absolvit cursurile Wat Po Thai Traditional Medical School. Care nu e o școală ca oricare, întrucât cursurile sunt susținute de călugări budhiști, depozitari ai celor mai vechi taine ale meseriei de terapeut. La Wat Po nu înveți să masezi trupul, ci sufletul. Şi nu-ți antrenezi mușchii, ci energiile interioare, capacitatea de a face bine celorlalți printr-o simplă atingere.

Eranda Signature (120 de minute, 50 de euro) e o combinație de masaj thailandez cu masaj suedez și oil massage. Se folosesc alternativ presiunea asupra centrilor energetici și masarea cu ulei a mușchilor.  Tam a lucrat două ore, într-o stare vecină cu transa. În liniștea aceea, fiecare țăcănit al aparatului meu foto răsuna ca un tunet. Am făcut pozele cât de repede am putut, ca să termin cu „gălăgia”.

- Elena, ești bine?
- Ă?
- Te întrebam dacă ești bine.
- Scuze, adormisem. Da, sunt foaaaarte bine…

Eranda Herbal Spa oferă un meniu ultra-bogat de masaje si tratamente corporale și faciale. Numai la capitolul body scrub am descoperit 10 tipuri diferite: cu ierburi (menta, busuioc, bergamota sunt numai cateva dintre ele) pentru curatare si inchiderea porilor, cu iaurt si ananas pentru hidratare, cu fructe tropicale pentru a echilibra nivelul Ph-ului, cu sare de tamarind pentru un aspect mai tanar, cu boabe de cafea pentru detoxifiere, cu seminte de susan pentru curatare in profunzime… Lista continua cu cele mai exotice ingrediente, fiecare dintre ele fiind raspuns la o problema legata de piele.

Investigând lista cu tratamente cosmetice, am crezut că nu văd bine. Doamnă dragă, asta e pe bune sau e o figură de stil? Domnule drag, e pe bune.

Gold Facial Signature Treatement (90 min., 130 euro) e inspirat din povestea reginei Cleopatra, despre care se crede ca dormea cu o masca de aur pe chip. Mai spre zilele noastre, cosmeticienii au demonstrat ca aurul are proprietati miraculoase asupra tenului: inlatura toxinele, pune sangele in miscare, confera elasticitate si accelereaza procesul de refacere a celulelor. Japonezii de la IIYAKO au creat o mască facială pe bază de pulbere de aur, care ți se va așeza frumos pe chip la Eranda. După o oră și jumătate, rise and shine, literalmente.

Ce să mai încerci:

Eranda Experience Signature Package (4 ore și jumătate, 320 euro)
, destinat cuplurilor. Cuprinde sauna herbală, jacuzzi, body scrub cu lapte de orez, împachetare cu ierburi, un Eranda Signature massage de o oră, ședință de reflexologie și Gold Facial. Totul înmulțit cu doi.

Pregnancy massage, destinat viitoarelor mamici. Este un masaj de relaxare, menit sa reduca stresul. (90 sau 120 de minute, 35 de euro)

Pachetul The Eranda Cha Cha (150 minute, 115 euro) – conceput special pentru persoanele cu pielea sensibila, pe care le-a luat somnul la soare. Include un body wrap cu aloe vera si castravete, un masaj Eranda Signature, tratament facial si o bautura racoritoare la final.

Consultă întregul meniu pe www.erandaspa.com.

Acest articol a fost realizat cu susținerea One Fitness & Spa, primul centru de Wellness All-in-One din București. www.onefitness.ro

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu