Tedoo cu Brad Florescu

Dublă promoție aniversară Air France la 80 de ani. America de Nord nu sub, ci peste 500 de EUR.

La a 80-a aniversare, Air France face cinste cu două promoții foarte bune pentru zboruri spre Europa și restul lumii.

Air France Airbus A380 Charles de Gaulle

7 octombrie, 10.45 AM (ora României). Compania Air France împlinește astăzi 80 de ani de existență, ocazie cu care face cinste tuturor nu cu una, ci cu două promoții. Le urez La Mulți Ani, cer senin și avioane pline și de acum înainte. Iar ție îți prezint cele două oferte, în premieră.

Prima: Coduri de reducere de 30 și 50 de euro pe toate rutele.

Promoția propune două coduri de discount: 50 EUR pentru zboruri intercontinentale și 30 EUR pentru zboruri în Europa, ambele cu punct de plecare București. Codurile sunt deja active pe site-ul Air France, poți rezerva începând de azi și până pe 31 decembrie, pentru călătorii până pe 31 martie.

Cum funcționează

Intri pe site-ul Air France și introduci destinația și datele pe care vrei să zbori. Găsești tariful care-ți convine și mergi mai departe până ajungi la formularul online de date personale (nume, adrea de email, număr de telefon). Pe această pagină există rubrica “Aveți un cod de reducere?”. Trebuie să o cauți, e undeva mai jos.

Cod reducere AF

Dai click pe link și introduci codul, mergi la pagina următoare și vei vedea că prețul e mai mic cu 30, respectiv 50 de euro, în funcție de destinația finală a zborului și de codul corespondent introdus.

Codurile sunt:

Intercontinental: 80WORLD670
Europa: 80AFEUR667

Eu am făcut o simulare pe București-Bangkok în luna martie și a funcționat: de la 809 la 758 EUR, o reducere de 50 EUR.

Tarif BKK fara reducereTarif redus BKK

Oferta are anumite condiții pe care e bine să le știi, că sunt au chichirez:

- Se aplică doar pentru rezervări online pe site-ul Air France. Nu la agenții offline, nu la OTA-uri.
- Se aplică doar pentru zboruri al căror preț fără taxe este de cel puțin 50 EUR pe Europa și 250 pe intercontinental. Este valabilă și pentru zboruri one way, cu condiția să se atingă pragul de preț menționat.
- Se aplică doar primului pasager dintr-o rezervare multiplă. Dacă vrei să beneficieze de reducere toată trupa cu care călătorești va trebui să faci rezervări individuale pentru fiecare.
- Oferta este valabilă doar pentru zboruri în clasa Economy cu plecare din București. Românii din străinătate sunt rugați să urmărească ofertele locale; sigur vor fi promoții și pe alte piețe.
- Reducerea se aplică doar zborurilor operate de Air France și KLM, nu și celor în code share cu alte companii aeriene.
- Nu există blackout pentru această ofertă, care se aplică pe orice zbor de acum și până în ultima zi a lui martie 2014.
- Repet: rezervările cu cod promoțional se pot face până pe 31 decembrie.

A doua: tarife speciale pentru Americi, Asia și Caraibe.

A doua promoție propune un set de tarife reduse către:

- America de Nord – de la 539 EUR
- Asia – de la 576 EUR
- America de Sud – de la 699 EUR
- Caraibe – de la 689 EUR.

Oferta intră în sistem abia mâine, 8 octombrie, deci nu îți pot spune cu exactitate destinațiile pe care se aplică și nici nu pot verifica dacă tarifele se confirmă.  Bănuiesc că va fi vorba despre coasta de Est a SUA (New York), de Nordul Asiei (China continentală, Hong Kong, Japonia), de Sao Paolo și de Mexico City. Am să revin cu updates pe măsură ce se disponibilizează informațiile.

Rezervările se fac până pe 22 octombrie, pentru zboruri între 8 octombrie 2013 și 31 martie 2014. Perioada de blackout, dacă există, o aflăm mâine. Tarifele sunt accesibile atât pe site-ul companiei cât și la agențiile de ticketing și tour operatorii agreați.

A treia: cele două promoții pot fi cumulate.

Dacă până la acest punct al articolului n-a sărit nimeni în sus am o încă o veste bună: cele două promoții pot fi cumulate.

Asta înseamnă că poți aplica discountul de 50 EUR la un zbor București-New York de 539 EUR pentru a ajunge la un tarif final de 489. Asia va costa 526, America de Sud 649, Caraibele 639 EUR. Ceea ce este foarte bine.

Alte vești de la Air France: să ședeți bine!

Dacă tot am deschis subiectul – și e așa o zi de sărbătoare pentru compania franceză – merită să menționez și programul Transform 2015, prin care Air France urmăresc să-și repoziționeze serviciile în segmentul superior. Premium, cum se zice pe la noi.

Programul vizează investiții totale de 170 de milioane de euro în confortul pasagerilor prin schimbarea scaunelor din cabinele Economy și Economy Premium și prin introducerea unui sistem de in-flight-entertainment de ultimă generație. Cine zboară des long-haul știe cât de importante sunt acestea când petreci 8-10 ore în avion. Mai multe despre program vezi în filmulețul de mai jos. Revin cu noutăți în cel mult 24 de ore.

UPDATE 8 octombrie: care sunt destinațiile din promoție.

Sunt în posesia listei cu destinațiile incluse în ofertă. N-o să ți le scriu aici decât pe cele mai sexy:

Europa:

- Paris: 129 EUR
- Amsterdam: 129 EUR (verificat deja de Dragoș și pus pe wall).

America de Nord:

- Toronto: 529 EUR
- Los Angeles: 652 EUR
- Chicago: 603 EUR
- Cancun (Mexic): 660 EUR
- Mexico City: 666 EUR (un tarif literalmente bestial).

Deci prețul de 539 anunțat e de fapt 529 și se referă, surprinzător, la Toronto, nu la New York (cotat la minimum 575 EUR)

America de Sud:

- Rio de Janeiro și Sao Paolo: 679 EUR. Cum bănuiam, doar că mai ieftin cu 20 de EUR decât ce se anunțase ieri.

Africa: 

- Cape Town: 689 EUR

Deși n-au anunțat nicio promoție către Africa, Air France vin cu un tarif bunicel.

Caraibe:

- Saint Maarten (Antilele Olandeze): 689 EUR. E bine pentru o destinație atât de exclusivistă.

Asia:

- Beijing: 569 EUR.
- Bombay: 579 EUR.
- Kuala Lumpur: 669 EUR
- Bangkok: 689 EUR.

Nicio surpriză. Nici plăcută, cum ar fi fost un tarif de 500+ pe sud-estul continentului, nici neplăcută, pentru că se țin de ce-au promis.

O observație am de făcut. Ieri spuneam că cele două promoții se pot cumula, în sensul în care codul de reducere poate fi aplicat peste tarifele din promoția doi. Cu o condiție pe care o repet: base fare-ul (prețul fără taxe) să fie de cel puțin 250 EUR pe intercontinental, respectiv de 50 EUR pe Europa.

Uitându-mă pe listă remarc că sunt destul de puține situații în care acest lucru se aplică. La un tarif de 579 pe New York, base fare-ul e un pic peste 200 EUR, deci nu putem aplica discountul suplimentar. În aceste condiții, mențiunea din titlul articolului “America de Nord sub 500 EUR” nu mai este corectă. Îmi cer scuze, nu aveam de unde să știu base fare-urile până n-au intrat tarifele în sistem. Cei de la AF mi-au spus că se cumulează și am făcut calculele în consecință.

Până acum am verificat St. Maarten și Toronto. Se confirmă pentru noiembrie (vezi în galerie) Dacă ai timp să te uiți și tu pe site-ul Air France și să validezi niște date și prețuri ți-aș fi recunoscător. Lasă un comentariu.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 6 Comentarii

 1. Bogdan spune:

  Salut, se pare ca promotia pe America nu prea e valabila, am incercat pe new york, miami si LA. Ai idee buc-miami,Fll,orlando pot sa gasesc mai ieftin de 600e. Mersi

 2. Bogdan spune:

  Perioada 13-18dec2013 pana pe 7-13ian2014

  • Tedoo spune:

   Bogdan: oferta era valabila la momentul postarii, dupa cum poti vedea si in capturile din galerie. Perioada pe care ti-ai ales-o tu este foarte cautata, de aceea presupun ca n-ai mai gasit locuri la tariful promotional. New York si Orlando nu erau oricum in promotie. Pentru toate celelalte exista Flightfox.

 3. Bogdan spune:

  Si fara UK ca ma plimb cu un catzel dupa mine:) si nu are voie pe acolo.cel mai ieftin am gasit cu 630e

 4. adrian ielciu spune:

  buna ziua!
  am vazut site-ul dvs si consider ca sunt foarte multe lucruri utile si vreau sa va multumesc cu aceasta ocazie!
  as dori daca ma puteti ajuta cu informatii, sugestii,la urmatoarea problema: am nevoie de 4 bilete de avion plecare budapesta-24.12.2013- miami-intoarcere-12.01.2014! cel mai mic pret gasit: 640 euro/pers.e un pret ok?
  dar pentru calatorii in usa gen miami-vegas, aveti ceva recomandari?
  multumesc mult!
  adrian ielciu

Lasă un comentariu