Tedoo cu Brad Florescu

Destinații noi pentru 2014 de la Air France, TAP Portugal și Qatar Airways.

Air France și TAP Portugal atacă Americile, Qatar Airways atacă Turcia.

plaja laguna

Un an nou fericit se cere pregătit din timp. Dă un pic la o parte sarmalele și caltaboșii, pune laptopul pe masa de Crăciun și vezi ce noutăți au pregătit companiile aeriene pentru 2014. Poate-ți vin idei.

Air France: Panama City și San Francisco.

Air France anunță inaugurarea a două rute către Lumea Nouă.

  • Panama City (PTY), către care compania a început deja cursele din luna noiembrie, de trei ori pe săptămână, cu aparate Boeing 777-200. Orientativ, la acest moment un bilet București-Panama City-București via Paris costă 990 EUR pe site-ul Air France. Sper să vină cu o promoție la începutul noului an.
  • San Francisco (SFO), se inaugurează pe 30 martie și va fi operat zilnic cu o aeronavă A380. O simulare pentru primăvară (luna aprilie) ne dă un tarif de 906 EUR dar și în cazul de față mă aștept să apară reduceri; au fost promoții spectaculoase pe SUA în ultimul an.

TAP Portugal: Bogota și Panama City. 

Și portughezii vor deschide noi rute către America Latină. TAP urmează să zboare Lisabona-Panama City via Bogota (BOG), din 24 iunie 2014, cu un aparat Airbus A330-200. Un bilet București-Panama City costă în vară 1071 EUR, iar unul doar până la Bogota – 997 EUR. Mă aștept și de la TAP să vină cu oferte speciale pe noile destinații.

Qatar Airways: zboruri de pe Istanbul Sabiha Gokcen.

Se ascute concurența în Orientul Mijlociu. Pentru a contracara expansiunea spectaculoasă a celor de la Turkish Airlines, compania qatareză face o mișcare extrem de interesantă: începând din 22 mai, Qatar Airways operează și pe Sabiha Gokcen (SAW), aeroportul secundar al Istanbulului (mulțumesc, Dragoș).

Noutatea le oferă românilor încă un punct de conexiune cu rețeaua QA, pe lângă Otopeni (OTP) și Ataturk (IST). Pe SAW zboară compania low-cost Pegasus Airlines. O simulare pe ruta București-Istanbul SAW-Kuala Lumpur (cu Pegasus până la SAW și QA până la KUL via DOH) ne duce la un  660 EUR. Nu e senzațional, dar să așteptăm promoțiile.

Un An Nou călător!

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu