Tedoo cu Brad Florescu

13 lucruri de verificat înainte să accepți o cameră de hotel

Există 5 minute magice în raportul dintre tine și hotelul unde stai. În aceste 5 minute se decide totul. După asta, dacă lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie, o să devii “clientul nesuferit de la 628”. Tu vei urî hotelul și hotelul te va urî pe tine.

Khanom Racha Kiri Resort 7

Există 5 minute magice în raportul dintre tine și hotelul unde stai. Cele 5 minute încep în clipa în care reprezentantul hotelului te conduce spre cameră și se termină atunci când iese din ea, urându-ți ședere plăcută. În aceste 5 minute se decide totul. După asta, dacă lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie, o să devii “clientul nesuferit de la 628”. Tu vei urî hotelul și hotelul te va urî pe tine.

În calitate de Stan Pățit îți spun că n-ar fi rău ca, până iese băiatul din cameră, să verifici următoarele chestii de față cu el. După aceea, poți să-i dai un dolar bacșiș.

1. Apa caldă.

Merge sau nu? Dacă nu merge, e puțin probabil să poată fi reparată pe perioada șederii tale. Sau vrei să ai instalatori pe cap din prima zi de honey moon?

2. Bateria de la cadă.

Vezi dacă poți comuta de la modul robinet la modul duș. Încearca și cu apa oprită și cu ea pornită la maxim. Verifică și dacă trecerea de la apă fierbinte la apă rece se face treptat sau brusc. Înțelegi ce vreau să spun.

3. Presiunea apei.

Degeaba ai apă caldă dacă trebuie să stai lipit de peretele băii ca să ajungă pe trupu-ți divin.

4. Bateria de la chiuvetă.

Să nu picure. Acum, în febra sosirii, nu te deranjează. Dar la noapte…

5. Dopurile de la cadă și chiuvetă.

Vezi dacă funcționează rotița aia care le deschide și închide. Altfel, o să te speli toată săptămâna în apa care a curs azi.

6. Pachetul de toiletries.

Uneori, femeia de serviciu mai uită să pună săpun sau gel de duș. Vezi dacă ai tot ce îți trebuie pentru o primă baie după drum.

7. Hârtia igienică și apa de la toaletă.

Să fie cel puțin un sul de rezervă. Să se tragă. Să nu dea pe margini. Să nu suni la recepție de pe telefonul de la baie după: “Help, shit happened!”

8. Internetul.

Mulți recepționeri or să-ți spună că hotelul e conectat la internet, chiar dacă nu au verificat niciodată personal chestia asta. Ia-ți două minute, pornește laptopul și vezi dacă există net în cameră și dacă este parolat. Cere parola în scris. La un hotel din Asia, n-ai nicio șansă s-o înțelegi prin telefon.

9. Aerul condiționat.

Mai întâi vezi dacă funcționează și apoi vezi dacă poate fi oprit și dacă temperatura poate fi reglată. Altfel riști să degeri sau, Doamne ferește, să răcești în mijlocul paradisului tropical, cum am pățit eu de câteva ori.

10. Numerele de telefon.

Asigură-te că, undeva în cameră, ai o listă cu numerele directe de la recepție, room service, laundry service. Poate sună stupid, dar nu toate hotelurile au recepția pe tasta zero. Ştiu eu unul, de 5 stele, unde trebuia să suni la 9016.

11. Localizarea facilităților.

La ce etaj e piscina, la ce etaj este barul, unde e restaurantul, unde e sala de fitness. Altfel o să alergi de nebun prin tot locul și or să creadă oamenii că ești un copil tembel fascinat de lifturi.

12. Prizele.

Vezi dacă există prize libere, la distanță decentă de locul în care vrei să îți instalezi sau încarci laptopul, aparatul foto, etc. Verifică și dacă tipul de priză e compatibil cu ștecherele tale. Dacă nu e, cere un adaptor.

13. Mini-barul.

Când ai intrat în cameră, vezi dacă băuturile din frigider sunt reci. Dacă nu sunt, înseamnă că micuțul refrigerator se oprește când ai scos cheia din fantă. Şi degeaba îți iei bere ieftină de la supermarketul din colț, că seara o să bei tot în lobby, plătind de 4 ori mai mult.

Comentarii - 5 Comentarii

  1. R spune:

    Ar mai fi cateva de completat pe lista… de vazut daca telecomanda de la tv / conditioner exista, si daca da, daca merge. de la tara la tara, poate fi util inclusiv sa verifici daca ce e trecut pe inventarul camerei se afla acolo (nr de prosoape, etc), altfel le platesti la plecare.

    Deloc mai putin important este si ceea ce vezi cand deschizi geamul – te poti trezi ca dedesubt ai bucataria hotelului care miroase a de toate, sau centrala care huruie, sau vreun bar unde chefliii hahaie pana in zori ;)

  2. [...] comunice numele şi numărul camerei tale fără să ţi se ceară acordul în prealabil. Nu uita să verifici camera înainte să o accepţi, mai ales dacă se încuie bine [...]

  3. [...] povestea Brăduţ acum ceva vreme ce să verifici înainte să accepţi o cameră de hotel. Toate aspectele menţionate de el sunt valabile şi utile [...]

  4. […] comunice numele şi numărul camerei tale fără să ţi se ceară acordul în prealabil. Nu uita să verifici camera înainte să o accepţi, mai ales dacă se încuie bine […]

Lasă un comentariu