Tedoo cu Brad Florescu

Cum arată cititorul Tedoo.ro? Un sondaj rupe tăcerea!

Cititorii Tedoo sunt cei mai frumoși, cei mai meseriași și cei mai călători. O spun cifrele.

Cititor Tedoo, arată-ți fața!

Sunt convins că cititorii noștri fideli își amintesc, cu oareșce iritare, de chestionarul pop-out care apărea pe Tedoo astă toamnă. Eu am încercat să-l fac cât mai puțin enervant, dar programarea n-a fost niciodată punctul meu forte. Dacă nu mi-a ieșit, te rog să mă ierți. Dacă ai răspuns la chestionar, îți mulțumesc.

În fine, l-am scos de pe site și am procedat la consolidarea rezultatelor. Acestea reconfirmă calitatea excelentă a publicului Tedoo, nivelul superior de statut social, aspirații și stil de viață al celor care ne onorează cu atenția și fidelitatea lor. Iată cine și cum sunt cititorii Tedoo.ro, conform datelor colectate.

Frumoși, tineri și meseriași. 

Conform datelor obținute, 59% dintre cititorii Tedoo sunt frumoși. Adică doamne și domnișoare. 90% dintre respondenți au până în 45 de ani, două treimi dintre aceștia încadrându-se între 30 și 45 de ani. 67% dintre cei care au răspuns la chestionar sunt căsătoriți sau într-o relație stabilă. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.

66% dintre respondenți sunt angajați, 16% au propria afacere, iar alți 11% sunt freelanceri. 11% câștigă peste 2.500 EUR pe lună, alți 28% având un venit lunar personal cuprins între 1.000 și 2.500 EUR. Mulți înainte.

Venituri

Îndrăgostiți de vacanțe. Cu ochii pe Asia.

Aici e partea cea mai frumoasă. Dintre cei 1.490 de respondenți, 24% declară că își pot lua câte zile de vacanță doresc. Alți 54% pot să fugă de la muncă între 21 și 30 de zile. Plus week-endurile și sărbătorile legale.

În ultimii doi ani, nu mai puțin de 86% dintre subiecți au petrecut cel puțin o vacanță în străinătate. 27% au fost “afară” cel puțin odată pe an, 29% de două ori, iar 30% de mai multe ori (fără număr, fără număr).

La data realizării sondajului, 60% dintre respondenți își petrecuseră ultima vacanță în Europa, iar 21% pe alte continente. 14% din total fuseseră cel mai recent în Asia.

Ultimul concediu.

Planurile pentru vacanța următoare – care presupun că a avut loc deja din noiembrie până acum – arătau astfel: Europa – 45%, alte continente – 46%. Asia își ia din nou partea tigrului, cu o intenție de vizitare de 29% din total. Așa să ne ajute Dumnezeu.

În privința bugetelor destinate vacanței, 13% dintre respondenți declară că cheltuiesc, în medie, peste 2.000 EUR la fiecare călătorie. Alți 28% alocă între 1.000 și 2.000 EUR vacanțelor, iar cei mai cumpătați 30% scot de pe card între 500 și 1.000 EUR la fiecare escapadă.

Buget de vacanță.

Sociali, informați și tehnocrați.

Cititorii Tedoo sunt niște persoane foarte sociale, cel puțin în mediul online. 72% au declarat că folosesc Facebook, 10% plusează cu Google+, 2% ciripesc pe Twitter.

Internetul reprezintă principala sursă de informare. 64% își iau informațiile de zi cu zi de pe bloguri și site-uri, 21% se bazează pe prieteni și cunoștințe. Doar 3% se informează de la televizor.

Surse de informare.

Atunci când planifică o vacanță, 55% se documentează de pe bloguri, site-uri sau forumuri, 17% utilizează ghidurile de călătorii, 13% citesc cărți (ce nebuni!).  Într-un procent de 47% se pleacă la drum cu un smart phone în buzunar. Tabletele și laptopurile călătoresc în 12%, respectiv 23% din cazuri.

69% dintre respondenți nu se dooc de-acasă fără camera foto, 26% se țin și de filmări. 36% folosesc un aparat foto DSLR sau mirror-less/bridge. 49% utilizează  frecvent serviciile de internet banking.

În calitate de Editor-in-Chief, sunt onorat să mă adresez unui public de o asemenea calitate. Îți mulțumesc frumos în numele tuturor celor care contribuie la călătoria Tedoo.ro.

Sondajul online s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2012. Au răspuns la întrebări 1.490 de utilizatori. Vezi toate plăcintele în galeria de imagini. 

Comentarii - 4 Comentarii

 1. corina spune:

  cu plăcere!
  la mai bine si la mai frumosi si talentosi cititori!

 2. mihaelaR spune:

  Buna treaba!
  Cred ca rezultatele tale, Brad, ne pot folosi si noua, astora care lucram in turism.
  Felicitari!

 3. Pericle spune:

  La un trafic de 10.000 – 21.000 de unici / luna, cu 1.490 de raspunsuri nu prea poti sa faci nici un profil …

  • Tedoo spune:

   @Pericle: asa este. Am facut un sondaj sindicalizat in 2009 care mi-a dat aceleasi cifre. S-ar putea sa fie din cauza ca oamenii care au timp, bani si locuri de vazut raspund ca nebunii la chestionare.

Lasă un comentariu