Tedoo cu Brad Florescu

Chiang Mai mă coafează

Am hotărât că părul meu nu mai e în stare de nimic şi că lenea cu care atârnă până la jumătatea spatelui bronzat trebuie pedepsită aspru. Zis şi făcut, astăzi am fost la salon pentru prima oară de când locuiesc în Thailanda şi pot să compar experienţa cu cea din Bucureşti de acum o lună şi jumătate.

Abia întoarsă din vacanţa cu soare, mare şi nisip am hotărât că aşa nu se mai poate, că părul meu nu mai e în stare de nimic şi că lenea cu care atârnă până la jumătatea spatelui bronzat trebuie pedepsită aspru. Zis şi făcut, astăzi am fost la salon pentru prima oară de când locuiesc în Thailanda şi pot să compar experienţa cu cea din Bucureşti de acum o lună şi jumătate:

Alegerea salonului

Bucureşti: am întrebat o prietenă unde se tunde, ca să merg “la sigur”, am luat numărul de telefon şi am făcut programare cu 3 zile înainte.

Chiang Mai: am rugat o prietenă thailandeză să mă ducă la salon. Cel pe care-l frecventează ea era închis, aşa că am intrat într-unul oarecare de pe stradă.

Servicii

Bucureşti: la ora programată, băiatul nu era în salon ci două etaje mai sus, la colega manichiuristă. L-am sunat, m-a invitat să mă spăl pe cap că vine şi el imediat. Imediat a durat 15 minute, iar eu nu aveam nevoie decât să mi se ude părul, că spălatul îl efectuasem singură în dimineaţa cu pricina.

Chiang Mai: de cum am călcat pragul salonului aleator, am fost preluată de o domnişoară. Întinsă pe un pat comod (da, da, chiar un pat!) m-am bucurat de trei şamponări delicate, combinate cu mişcări blânde de masaj. Două minute mai mult să fi durat şi adormeam. Domnişoara m-a condus la scaunul din faţa oglinzii şi mi-a adus o revistă în limba engleză ca să am ce face până ar fi început tunsul efectiv. Nu am avut timp să ajung la pagina zece.

Timp investit

Bucureşti: o oră pentru tăiat vârfurile şi uscat.

Chiang Mai: o oră pentru spălat, masaj, tuns şi uscat.

Bani investiţi

Bucureşti: 95 de lei.

Chiang Mai: 180 thb (18 lei).

Comentarii - 2 Comentarii

  1. Oana spune:

    Tu semeni cu Nelly Furtado. Sau poate e invers. :D

  2. editorcassh spune:

    exact! Nelly Furtado, i like a bird….

Lasă un comentariu