Tedoo cu Brad Florescu

Cel mai fidel bărbat din Pattaya (3). Ești prea frumoasă ca să fii femeie.

O damă de consumație îmi predă o lecție superbă despre feminitate.

Plaja Thailanda Pattaya

Dacă ai ratat întâlnirea cu personajele poveștii citește episodul 1 și episodul 2.

Nu-i nicio laudă să-i fii loial unei femei frumoase și bune care te face să te simți minunat. Asta poate oricine. Sau aproape oricine.

Adevărata fidelitate se măsoară atunci când ai de-a face cu o muierușcă boccie și rea de gură, invidioasă și bănuitoare. Și tocmai pentru a-mi demonstra, mie și Universului, că titlul acestui foileton se justifică pe de-a întregul, aleg să îmi petrec și a treia seară tot la Forever Yours, alături de Em.

Un scandal.

E acolo, la masa ei din mijlocul aleii, cu ochii după prăzi. Apariția mea nu-i mai produce nicio surpriză. Normal că am revenit. Între noi s-a instalat deja rutina. Mă așez lângă ea. Nici n-apuc să-i zic seara bună că începe coțofăneala:

- You know, după ce-ai plecat a ieșit scandal mare.
- Ce scandal?
- Clienții ăia de i-am agățat împreună au stat până la 6 dimineața. Și când să plătească au văzut că le umflase cineva nota. Mult de tot. Și au făcut scandal.
- Cine le umflase nota?
- Fon, mai mult ca sigur. Ți-am zis că nu trebuie să ai încredere în ea.
- Și ce s-a întâmplat pe urmă?
- S-au certat cu mamasanca până la 7 dimineața. Până la urmă le-a făcut altă notă, au plătit și au plecat.
- Și Fon unde e?
- Și-a dat demisia. Și ea și Chat.
- Și Chat? Păi Chat nu lucra aici.
- Ba da. L-a angajat mamasanca aseară, după ce-ai plecat tu. Și dimineață a venit și și-a dat demisia și el. Cred că a fost mână în mână cu Fon. Normal, e verișoara lui. Ea l-a adus aici.
- Îmi pare rău. Erau oameni de treabă.
- Ba nu, nu erau. Mai bine c-au plecat. Acum ești doar al meu.

Mi-e greu să-i explic lui Em că nu mai găsesc nicio bucurie în a discuta cu ea. Stilul ei urâcios, posesivitatea ei caricaturală m-au amuzat o vreme, dar cred că e momentul să mă mișc de-aici până nu mă contaminez cu răutate femeiască. O să-i rămân fidel de la distanță.

- Em, trebuie să plec. Sunt obosit și mâine am drum lung spre casă.
- You go back your wife?
- Da.
- She very lucky lady.
- O să-i transmit.
- Serios? O să-i spui că ai stat la masă cu mine?
- O să-i spun toată povestea, sigur.
- Și n-o să fie geloasă?
- Nu, în niciun caz.

Mare gafă. Em, care e deja bosumflată de la natură, se bosumflă și mai tare, până la limita bospargerii. O femeie care trăiește pentru a fi geloasă vrea ca alte femei să fie geloase pe ea. E singura ei măsură pentru valoare și sens în viață. Încerc să repar.

- N-o să fie geloasă pentru că ea nu e geloasă niciodată.
- Hm, that is strange…
- Așa cred și eu. Poate de fapt este foarte geloasă și nu vrea să-mi arate.
- I hope so. S-o iei cu tine când mai vii la Pattaya.
- Mai mult ca sigur. E visul ei de-o viață.

Mă îmbrățișează cu un drag care-mi pârâie oasele. Săraca, are inimă bună. Păcat c-o poartă pe dos.

Sugar talk.

N-am mințit-o. Chiar sunt obosit după trei zile pe mare, iar mâine trebuie să mă trezesc devreme și s-o iau la picior. E aproape 10. Până ajung în cameră, până mai dau două-trei mailuri, până import fotografiile de azi se face miezul nopții. Pornesc cu pași de bărzoi către hotel.

- Hey, you, hansoman! Come have a drink with me.

Călare pe unul dintre barurile care străjuiesc strada, două picioare lungi îmbrăcate în blugi strâmți îmi fac cu ochiul. Mă uit cu frică în urmă, să nu care cumva să mă fileze Em, și mă îndrept în direcția ocheadei. Picioarele se îndoaie și, din înaltul tavanului cu reflectoare colorate, coboară spre mine un chip frumos, cu trăsături perfect desenate și un zâmbet larg și alb ca o plajă.

- My name Oprah.

Apariția fetei nu rimează deloc cu cacofonia de fizionomii mediocre și siluete șleampete din amonte. E suspect de multă grație în mișcările acestei fete și dubios de multă frumusețe îngrămădită pe un singur chip.

- Încântat de cunoștință. Acum zi-mi: ești fată sau băiat?

Plaja albă se deschide într-un hohot de râs.

- Me? Me one tausăn păsen lady. De ce mă întrebi?
- Pentru că ești prea frumoasă ca să fii femeie.
- Ooo, you sugartalk.
- I what?
- You talk like sugar. But I am no man. I am lady. Wanna check?

1 2

Comentarii - 4 Comentarii

 1. Florin R. spune:

  Superb reportajul ! Ai inteles foarte repede marea problema a turistilor in Asia… adevarul in caz de disputa. Noi suntem obisnuiti cu doua sau trei unghiuri de analizat o situatie… Si toate trei implicate in poveste. La ei, nu chiar in toata Asia, cand este un turist sau marinar din Europa, America, de fata la o disputa, partajarea se face fara a implica strainul cu adevarat in problema. N-am inteles niciodata mecanismele gandirii lor cand trebuiau sa justifice ceva sau sa se scuze pentru o greseala facuta mereu in defavoarea ta. Primeaza de departe obligativitatea de a pastra o atmosfera placuta, dau faptelor o nuanta de umor si nu uita ca banul este rege. Ori, turistii si marinarii straini sunt cei mai buni clienti. Am avut in Bangkok o experienta interesanta. Am cunoscut intr-un bar o frumusete locala si in timp ce stateam la masa si discutam despre vrute si nevrute(comandasem bautura si aveam dreptul asta) a mai venit o domnisoara care era sora celei cu care eram. Lin si Lan era numele lor… Nu stiu din ce motiv, au inceput sa se certe, (am inteles mai tarziu ca era o cearta banala pe care au transformat-o in strategie, ca sa le iau pe amandoua la “tonic room”.) si au facut-o in asa fel incat sa nu fiu deranjat. Apoi mi-au spus o poveste aproximativa, cu mult umor, rugandu-ma sa spun cine are dreptate. Cum inclinam intr-o directie, sora ei contrabalansa si tot asa. Nu puteam sa dau dreptate nici uneia dintre ele. Atunci au facut miscarea desteapta ! ( mi-au confirmat dupa multe intrevederi ca erau convinse ca o sa reactionez asa.) Mi-au spus ca va avea dreptate cea care va fi aleasa dintre ele pentru tonic room. Nu puteam sa aleg si atunci, clasic, le-am luat pe amandoua. A meritat cu varf si indesat. Dupa a doua intalnire m-au asigurat ca atata timp cat sunt in Bangkok ele vor fi nevestele mele. Scump, dar a meritat. Tineam legatura prin mail si le trimiteam prieteni de-ai mei. La toti se recomandau sotiile mele ! Cand ajungeam iar la ele deveneau “private girls” si imi dadeau raportul de parca eram intr-adevar sotul lor. Era extrem de amuzanta situatia ! Cand am incetat sa ma duc, pentru ca terminasem contractul pe zona, au divortat printr-un mail haios. Niste dulci care stiau sa vanda ! Nu se compara cu pataniile chiar periculoase din Mexic !..

 2. marc.qene spune:

  Primele doua parti le-am gasit amuzante.

  Oricum a fost interesant sa citesc o perspectiva asupra Thailandei povestita de un roman. Pardon doi romani, ca am citit si comentariul lui Florin R.

 3. cedrik spune:

  Unii dintre noi ajung mai tarziu sa te citeasca, dar m`am amuzat enorm de EM .. ar fi fost interesant daca aveai si poze cu actorii :). Intrebarea mea este… in ce limba discutai cu ei? Doar engleza sau aveai habar si de thai?

Lasă un comentariu