Tedoo cu Brad Florescu

Vacanţă cu burta pe carte

Când planifici următorul concediu gândeşte-te la ce ai vrea să ştii să faci. Sigur găseşti pe cineva să te îndrume! Pentru inspiraţie, uite ce am găsit eu interesant de învăţat în două săptămâni de vacanţă:

DSC_0016_2

Nu la propriu, la piscină sau la plajă. Astea sunt bune pentru relaxarea trupului dar creierul tău, neştiind să înoate şi nedorind să se bronzeze o va lua la goană. Se va întoarce mereu pe drumul pe care l-ai învăţat să meargă, către problemele de la birou sau din familie. Ca să îţi detoxifici creierul, dă-i ceva nou de învăţat şi n-o să mai vrea înapoi acasă. Când planifici următorul concediu gândeşte-te la ce ai vrea să ştii să faci. Sigur găseşti pe cineva să te îndrume! Pentru inspiraţie, uite ce am găsit eu interesant de învăţat în două săptămâni de vacanţă:

Pictură în ulei pe malul lacului Como, Italia

Jerry Fresia, pictor şi profesor la Fresia Studios, crede că cel mai important în procesul de creaţie este să stăpâneşti tehnica schiţării tabloului. Dacă înveţi asta bine, poţi picta orice. Din acest motiv în primele şase zile de workshop îţi predă numai schiţe, schiţe şi iar schiţe. În a doua săptămână te învaţă şi cum să combini culorile şi să le întinzi pe pânză.
Cursul se organizează în lunile aprilie, mai, septembrie şi octombrie. Costul este de 1790 euro şi include: 50 de ore de studiu cu Jerry, acces timp de 4 ore în studio dacă vrei să exersezi, o mică petrecere la sosire, 2 cine, 2 mese de seară, aperitiv înainte de plecare, toate materialele pentru studiu şi acces la materiale didactice online.

Vals la Viena, Austria

E clasic, e romantic, e ca o poveste. La Elmayer Dance School poţi să te înscrii la cursuri private de vals. Două săptămâni sunt suficiente ca să nu îţi mai calci partenerul pe picioare, să cunoşti postura corectă şi să te învârţi fără să ameţeşti pe ringul de dans.
Vezi pe site datele de contact pentru că trebuie să îţi faci programare. Şcoala e deschisă de la 8 dimineaţa la 10 seara. O oră de studiu durează 50 de minute şi costă 58 de euro.

Surfing pe insula Maui, Hawaii

Goofy Foot Surfing School se mândreşte că a învăţat 75.000 de oameni să facă surf din 1994 până astăzi. Au un curs special pentru începători şi reuşesc să te facă să stai în picioare pe val în cel mai scurt timp posibil – 2 ore! O astfel de lecţie costă 65 de dolari de persoană.
Dacă vezi că îţi place şi vrei mai mult, poţi să-ţi iei instructor. Fiecare lecţie privată durează 2 ore şi costă 150 de dolari. Frecvenţa o stabileşti tu în funcţie de câtă energie ai.

Design şi fabricaţie de bijuterii în Florida, SUA

James Carter este designer şi creator de bijuterii, specializat în tehnica decorării bijuteriilor prin aplicarea de email – cloisonné. Produce numai bijuterii personalizate din aur şi argint.
În două săptămâni înveţi să foloseşti intrumentele, să lipeşti la rece, să găureşti, să coşi, să combini pietre cu metal. Odată ce ţi-ai format baza de cunoştinţe, James îţi explică principiile designului de bijuterii – legătura cu părţile corpului uman, cât de lungă, cât de grea, ce linii trebuie să urmeze fiecare piesă.
Cursurile sunt limitate la grupuri de opt persoane. Programările se fac pe mail sau la telefon. Toate datele de contact şi preţurile pentru fiecare segment de curs pe găseşti pe site-ul James Carter Studio.

Călărie la Dubai, EAU

Înainte să tropăi prin deşert călare pe El-Zorab, mergi la Dubai Polo & Equestrian Club ca să înveţi să-l stăpâneşti. Clubul are cursuri pentru copii şi adulţi, începători şi avansaţi. Poţi să alegi între călărie simplă, sărituri pentru concurs, dresaj sau polo.
O lecţie privată durează 45 de minute şi costă 50 de euro. Poţi să te înscrii la cursurile în grup sau să-ţi iei abonament de 10 lecţii la 335 de euro.

Diving în Raja Ampat, Indonezia

Raja Ampat (Patru Regi) e Raiul pe pământ şi sub apă. Zona nu a fost explorată în totalitate si are deja pe lista de descoperiri 1309 specii de peşti, 537 de coral, 699 de moluşte.
La Papua Diving găseşti intructori cu experienţă şi foarte calmi, numai buni pentru un începător. În plus ştiu nişte locuri unde poţi vedea căluţi de mare pitici şi Manta Ray.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu