Tedoo cu Brad Florescu

Perast, Hotel Conte

Hotelul este așezat pe malul Mării Adriatice, dar nu e un hotel tipic cu sea-view. Pare, mai degrabă, o fereastră în prelungirea căreia au construit și câteva camere, în cazul în care adormi, uitându-te la mare.

Montenegro Kotor Bay Perast 2

Ce e cu hotelul ăsta?

Hotelul este așezat pe malul Mării Adriatice, dar nu e un hotel tipic cu sea-view. Pare, mai degrabă, o fereastră în prelungirea căreia au construit și câteva camere, în cazul în care adormi, uitându-te la mare.

Unde dormiți?

Hotelul e mai degrabă un mansion, având în vedere că are mai multe corpuri de cazare și că 2 dintre cele 10 apartamente au fost cumpărate de niște bogătași ruși, respectiv englezi, care nu s-au mai încumetat să plece de la Hotelul Conte, din Perast, decât dacă se asigurau că vor avea întotdeauna “ferestrele” lor libere. Astfel că, acum, hotelul a rămas cu:

* Apartamentul de lux nr. 10 (pentru 2 persoane) și când zic “lux”, chiar la asta mă refer;

* Apartamentul nr. 3 (pentru 2 persoane), cu balcon de pe care vezi turla bisericii. Un pic cam incomod, având în vedere că la 6 dimineața bat (tare) clopotele;

* Apartamentele nr. 6 și 7, de asemenea cu balcon, așezate pe deal (nu pe malul mării);

* Trei camere-studio (nr. 5, 8 și 9) a câte 2 persoane și…

*Apartamentul nr. 2 (pentru 4 persoane), cel în care am stat noi.

Vă sfătuim să vă duceți numai dacă apartamentul ăsta e available, pentru că ne veți scrie lucruri foarte frumoase când vă veți întoarce, dacă nu cumva ne veți suna imediat ce ajungeți, de pe “fereastră”… :)

Apartamentele sunt foarte frumos decorate, cu bucătărie utilată, baie cu cabină de duș (doar cel de lux are cadă cu jacuzzi), living spațios (cu canapea, fotolii, măsuță, scaune de bar), televizor și cablu, dvd player, aer condiționat, paturi king size… fiecare apartament arată gata de locuit. Probabil că de asta vine așa ușor și ideea achiziționării lor.

Ce mâncați?

Mai faimos decât hotelul este Restaurantul Conte. În toate review-urile despre Perast, veți fi sfătuiți să mâncați aici. Cu o terasa “pe apă”, mesele sunt așezate pe un ponton, astfel că mănânci și vezi peștii din Marea Adriatică. Servire foarte prietenoasă, numai că doar Vladana (administratora și recepționera) știe engleză, așa că asigurați-vă că cel care vă preia comanda a înțeles exact ce ați cerut.

Micul dejun este surprinzător: pe masă așteaptă coșuri mari cu fructe (banane, portocale, kiwi, struguri), 3 ouă de porție, bacon, șuncă, platou cu brânzeturi, cafele, sucuri naturale etc. Abia după primul dejun am remarcat că indiferent cât și ce am comandat, a fost totul inclus în prețul camerei. Totuși, nu exagerați, că nu mai garantăm.

Pentru prânz și cină, vă recomandăm pește. Dar restaurantul se laudă cu cele mai “jucăușe” rețete, cum ar fi pui cu portocale sau calamari umpluți cu bacon (nu trebuie ratat!). Prețurile nu sunt mici (cum nu sunt în tot Muntenegrul), dar nu o să vă pară rău niciodată după bani.

Ce să faceți?

De pe terasa hotelului puteți naviga pe net (au internet wireless gratuit) sau cu barca, până la cele 2 insulițe: St. George – insula naturală și Insula Fecioarei de pe Stâncă – a fost construită de doi navigatori venețieni și consolidată timp de mai bine de 400 de ani de către localnici, care aruncă pietre sau diverse obiecte în apă, în cadrul unei sărbători care se celebrează în fiecare an, pe 22 iunie). Citiți mai multe despre asta aici.

De când intrați în Kotor Bay, veți vedea la tot pasul semne care indică existența unor obiective interesante pentru turiști. Noi am fost la desenele rupestre și la peștera cu oleandri. Acestea două nu sunt de nepierdut, deși la cel din urmă o să găsiți o “poartă” săpată de râu, prin care se vede tot golful (loc bun de meditație).

Cum ajungeți?

Odată ce ați ajuns în Perast, o să vedeți foarte ușor hotelul. Ghidați-vă după mesele restaurantului care sunt puse exact lângă mare și după senzația că ați văzut o casă în care ați vrea să locuiți. Acolo e hotelul Conte.

Cât costă?

În funcție de perioadă, cel mai scump apartament costă între 100 și 250 €, cel mai ieftin studio costă între 70 și 120 €. Prețurile sunt negociabile. Vă sfătuim ca punctul vostru forte în negociere să fie amabilitatea.

Unde să rezervați?

La hotelconte@yahoo.com (începeți cu “Dear Vladana…”)

Website: www.hotel-conte.com

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu