Tedoo cu Brad Florescu

Madrid, Vincci Capitol

Pe afară, hotelul arată ca o clădire istorică, tradițională, piesă din spectaculosul design arhitectural spaniol. Înăuntru, modern ca în 2007 (anul în care hotelul a fost complet renovat).

Madrid Hotel Vinci 1

Nume: Vincci Capitol

Tip: perfect pentru weekend

Preț orientativ: 86 – 140 Euro/cameră

Locație: în inima Madridului, pe “Broadway”

M-aș mai duce: oricând

Distanțe:

 • 25 de Euro și 30 de minute de la aeroport;
 • Cel mai apropiat magazin: 10 m;
 • Cel mai apropiat restaurant: 15 m;
 • Starbucks: 30m;
 • El Corte Ingles: 40m;
 • Muzeele Reina Sofia, Prado și Thyssen: 10 minute de mers pe jos.

Pe afară, hotelul arată ca o clădire istorică, tradițională, piesă din spectaculosul design arhitectural spaniol. Înăuntru, modern ca în 2007 (anul în care hotelul a fost complet renovat).

Aproape de Fnac și El Corte Ingles (cu Prada, Diesel, Cavalli, Coronel Tapioca etc.), Zara, Esprit, Bershka, Lacoste, Starbucks și sute de tiendas cu pantofi, accesorii, genți, cosmetice și parfumuri, tot ce visezi e doar la câțiva pași (and I mean it) de poarta hotelului. La o aruncătură de băț (de data asta) dai peste faimosul Triangle of Arts, format de muzeele El Prado, Reina Sofia și Thyssen Bornemitza.

Deși e greu să realizezi care e intrarea în hotel, pentru că nu are parcare și nicio poartă grandioasă cu majordomi la intrare, imediat după ce intri începi să te simți ca la hotelurile bune. Recepționere care știu engleză, niște domni în vârstă și stilați care te ajută cu bagajele, design modern, sistem de iluminare elegant și îmbietor, vedere către zona comercială și Gran Via, strada cu cele mai multe cinematografe și teatre din Madrid.

Wow!

 • Poziție ideală, dacă ai venit la shopping: e ca și cum ai sta între magazine;
 • Camere foarte mari și sistem de încălzire care funcționează perfect;
 • Una dintre cameriste e româncă, așa că veți beneficia de un serviciu ireprosabil.

Mmm…

 • Cele 4 moduri de iluminat camera: nu poți să aprinzi toate luminile din cameră, motiv pentru care atmosfera te îmbie la somn, imediat cum s-a lăsat înserarea;
 • Restaurantul și barul se închid la ora 23 și, din nefericire, după ora asta nu mai găsești nicăieri o bere de cumpărat;
 • Lifturile se deschid în ambele parți (în funcție de etaj), motiv pentru care ești tot timpul dezorientat și rămâi în lift minute întregi, așteptând să se deschidă (normal, legea lui Murphy…) cealaltă ușă;Room-service disponibil doar până la ora 23.

Camerele

La recepție te anunță: dacă vrei pat matrimonial, camera e mică. De fapt, normal, cine vrea pat matrimonial, îl vrea ca să nu se mai dea jos din el, nu? Ce contează că e camera mică?

Dacă optezi pentru twin beds, ai și un pat foarte mare și o cameră pe măsură.

Numerele de la intrarea în cameră sunt unul din elementele care fac din Vincci Capitol un design-hotel: vezi pozele în galeria foto.

Dulapuri cu geamuri transparente, iluminate din interior; mini bar cu whisky, bere, răcoritoare, alune, chipsuri și măsline (toate articolele sunt în jur de 2 Euro); paturi confortabile cu pături (nu cu plapumă, pentru că încălzirea funcționează foarte bine); internet prin cablu, pe care îl primești la recepție (dacă nu uiți să îl ceri) – wireless este doar la bar, dar se închide la ora 23.

Ferestrele pot fi deschise și dau ori spre Gran Via și afișele enorme ale celor mai noi producții cinematografice, ori spre zona comercială, înțesată de tiendas. Hotelul este așezat în mijlocul “Broadway-ului”, cum numesc spaniolii această zona, în care se găsesc cele mai multe cinematografe și săli de spectacol din Madrid.

4 moduri de iluminare a camerei: Reading; Relaxing; General și Bath only, care, bz the way, e foarte frumos și cald accesorizată, are cadă și beneficiază de toate facilitățile unui hotel de 4 stele: feon, periuță de dinți, șampon, gel de duș, lapte de corp etc.

Ce poți să faci în zonă

Madrid este un oraș plin de viață, care nu adoarme niciodată, sediul artei și culturii de toate felurile: galerii, cluburi, muzee, palate, mănăstiri, magazine și plazas în aer liber. Alegând acest hotel de pe Gran Via, ești cel mai aproape de cele mai importante atracții madrilene:

 • Shopping: de la branduri celebre până la tot ce ți-ai imaginat în El Corte Ingles
 • Plaza Mayor (8 min.) este cea mai celebră piață din Madrid, înconjurată de clădiri din secolele 17 și 18, împânzită de cafenele și animată în fiecare duminică de un târg de timbre și monede vechi
 • Palacio Real (10 min.), unde vizitatorii au acces în sala tronului, unde Reina Sofia și Prințul Felipe primesc oaspeții regali
 • Cele 3 mari muzee: Prado, Thyssen și Reina Sofia (la 10 min. de mers): aici găsiți originalele lui Picasso, cum ar fi celebra “Guernica”, cea mai elocventă declarație anti-război făcută de vreun pictor vreodată sau colecția din tinerețe a lui Miro (puteți vedea câteva fotografii în galerie).

Pentru prețuri și rezervări: Vincci Capitol.

Noi am plătit 95 de euro pe noapte pentru o dublă, dar prețurile pot varia.

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu