Tedoo cu Brad Florescu

Bangkok, Ramada Plaza Hotel

Ramada Plaza e un hotel de 5 stele, așezat pe malul râului Chao Praya. Accesul la hotel se face fie pe șosea (dar durează mai mult), fie cu vaporașul care face gratuit transferul de la cea mai apropiată stație de metrou (Taksin). Are 550 de camere și suite, fără să dea senzația aceea neplăcută de coteț de păsări. E suficient spațiu pentru toată lumea și suficiente locuri în care să-ți savurezi în liniște cocktailul, privind bărcile care mângâie senzual apele râului.

Bangkok Ramada Plaza Hotel 8

Am pornit spre Bangkok cu mult scepticism. În primul rând, pentru că nu-mi plac orașele mari. În al doilea rând, pentru că aerul încins, umed și urât mirositor din preajma aeroportului Suvarnabumi nu prevestea nimic bun.

Orașul e, într-adevăr, ticsit de oameni și mașini. Cifrele oficiale dau 9 milioane de locuitori, dar se pare că de fapt ar fi undeva între 12 și 15 milioane incluzând suburbiștii care vin aici în fiecare zi. Traficul e unul dintre principalele motive de nefericire pentru toată lumea. Şi totuși, pentru un om care-a condus prin București 15 ani, Bangkok-ul nu se prezintă chiar atât de groaznic. E cam ca la noi înainte de Sărbători. Doar că partenerii de trafic sunt mult mai calmi și adeseori generoși unii cu altii.

Cum am petrecut doar 18 ore în Bangkok, nu vă pot face o listă a lucurilor care merită văzute. Mă voi limita să vă recomand o soluție de cazare excelentă.

Ramada Plaza e un hotel de 5 stele, așezat pe malul râului Chao Praya. Accesul la hotel se face fie pe șosea (dar durează mai mult), fie cu vaporașul care te transferă gratuit de la cea mai apropiată stație de metrou (Taksin). Are 550 de camere și suite, fără să dea senzația aceea neplăcută de coteț de păsări. E suficient spațiu pentru toată lumea și suficiente locuri în care să-ți savurezi în liniște cocktailul, privind bărcile care mângâie senzual apele râului.

Problema pe care o întâlnești adeseori în hotelurile din Asia e că, în ciuda serviciilor minunate și a amabilității personalului, există multe probleme tehnice sâcâitoare. Ori nu merge netul, ori nu e destulă presiune la duș, ori nu găsești de unde să stingi un bec, ori aerul condiționat e reglat automat la 16 grade și îngheți, etc.

Ei bine, Ramada Plaza e unul dintre puținele hoteluri pe care le-am vizitat în care totul merge IMPECABIL. Absolut totul. N-am găsit nici cea mai mică fisură. Perfect.

Dincolo de asta, mi-au plăcut curățenia extremă, design-ul foarte prietenos și varietatea de baruri și restaurante din incintă. Nici locația nu e rea deloc deși e puțin cam departe de centru. Dar aveți metroul aproape, în 20 de minute sunteți unde vreți voi. Pe 5 decembrie, de ziua Regelui, s-a dat în folosință și linia directă de metrou spre aeroport, deci nu va trebui să vă luați la trântă cu traficul.

Pentru iubitorii de spa, masaj și alte sănătăți, trebuie spus ca întregul etaj 3 al hotelului este ocupat de un Massira, un wellness center care oferă cam tot ce se poate imagina, de la gym clasic la camere private pentru tratamente cosmetice, spa, sauna, jacuzzi și nenumărate tipuri de masaj. Meniul Massira are vreo 6 pagini.  Dacă intrați acolo, e foarte posibil să nu mai vizitați Bangkok-ul :-).

Ca prețuri, Ramada se prezintă decent pentru un hotel de 5 stele. Un pachet de două nopți în camera deluxe e în jur de 140 de euro cu tot cu taxe.

Notă: am vizitat Bangkok-ul la invitația Tourism Authority of Thailand. Dar nu din motivul ăsta am scris de bine. Mulțumesc TAT și lui Bogdan Gligor.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 5 Comentarii

  1. Claudiu spune:

    Sunt de acord cu tot ce ati scris despre Ramada,chiar am stat la el si am fost foarte placut impresionat,mai ales de superbul miros de lemongras prezent peste tot!un hotel excelent ,pozitionat ok si cu servicii extraordinare!

  2. annemarie spune:

    Dupa descriere merita incercat Ramada Plaza .Pretul este accesibil . De obicei stau la Amari Watergate in Pratunam ..la acelasi pret . Bine de stiut si faptul ca s-a deschis linia de metro de la aeroport .

  3. [...] de hoteluri şi pensiuni în Bangkok. Pentru 5 stele, aşa cum am scris deja, am fost impresionat de Ramada Plaza. Acum stau la Sasha House, un boutique hotel deschis acum 3 luni. E foarte frumos făcut, e ieftin, [...]

  4. […] de cazare la Ramada Plaza Maenam Riverside Bangkok (5 stele, e superb hotelul, am scris despre el aici) și 5 nopți de cazare la plajă la Ramada Khao Lak (5 stele) oferite de Tourism Authority of […]

  5. […] cazare la Ramada Plaza Maenam Riverside Bangkok (5 stele, e superb hotelul, am scris despre el aici) și 5 nopți de cazare la plajă la Ramada Khao Lak (5 stele) oferite de Tourism Authority of […]

Lasă un comentariu