Tedoo cu Brad Florescu

Cât durează să-ţi faci un card bancar în Thailanda

Am prezentat paşaportul. Am semnat patru formulare. Am făcut un depozit de 500 THB plus chiria şi am plătit taxa de card (300 THB). Consultantul – care vorbea o engleză foarte bună – a scos un card din sertar, l-a introdus într-un aparat şi m-a rugat să tastez ce cod PIN vreau eu. A trebuit să fac asta de două ori. Un supliciu.

R Lampang Clock

Kaew, proprietarul casei în care stau, mi-a spus că preferă să-i plătesc chiria prin transfer bancar, nu cash. A mers cu mine la Bangkok Bank. Nu poţi să îţi faci un card fără recomandarea unui cetăţean thailandez. Kaew a vorbit cu consultantul, i-a explicat că locuiesc în Thailanda şi că am nevoie de un card ca să plătesc chiria.

Am prezentat paşaportul. Am semnat patru formulare. Am făcut un depozit de 500 THB plus chiria şi am plătit taxa de card (300 THB). Consultantul – care vorbea o engleză foarte bună – a scos un card din sertar, l-a introdus într-un aparat şi m-a rugat să tastez ce cod PIN vreau eu.

Am primit cardul şi un paşaport bancar. Am mers la ATM, unde am făcut transferul din contul meu în contul lui Kaew. Am introdus paşaportul bancar într-un alt aparat, care a tipărit detaliile operaţiunii şi soldul.

15 (cincisprezece) minute. Îmi place Asia.

Comentarii - 5 Comentarii

 1. pax spune:

  neprofesionist, sa nu incerce sa-ti prezinte succint avantajele unui card Gold sau Platinum…

 2. ibz spune:

  La fel in China, doar ca nu ai nevoie de recomandare.

  15 min si pleci cu cardul.

  Asia++

 3. Adi spune:

  Sincer, prefer RO!
  Completezi atent o cerere care are 8 pagini autocopiative. Fara consultant esti mort. Oricum, chiar si cu ajutorul lui, afli peste 2 zile ca ai completat ceva gresit. Din nou la banca, alta cerere (asta e buna).
  Intre timp iti sunt prezentate avantajele unor servicii suplimentare.
  Cand intrebi de comisioane, nu le stie exact dar “sunt mai mici ca la alte banci”.
  Astepti sa vina cardul in maximum 2 saptamani.
  Stai linistit ca te suna ei!
  Dupa 3 saptamani suni tu la ei si afli ca a venit deja.
  Te duci din nou la banca cu buletinul, ceri cardul si vezi ca numele imprimat pe el este gresit.
  “Vreti sa-l schimbam? Dureaza doar cateva zile! Dar nu putem comanda direct altul. Il timitem pe asta inapoi, colegii il anuleaza si va fac un card nou.”
  Il iei asa ca oricum merge.
  Ai acum cardul tau cu cip si… cu un alt nume.
  Au trecut doar 24 de zile!
  Dar experienta este “Priceless”!
  Asa ca voi cu Asia voastra, mai trebuie sa luati lectii. Lucrurile bune se fac molcom, pe indelete, nu asa tac pac, pe loc!

 4. Mihai spune:

  Ultima oara,acum 3-4 luni, cand mi-am facut un card bancar, am intrebat daca primesc si credit pentru casa/masina/excursii exotice…am semnat o tona de acte si am completat 2 chestionare stufoase…chestiile intime se pare nu-i interesau :) … vorba unui prieten: “La banci, in Romania, stai la coada pe banii tai” …

 5. Ioana spune:

  Tocmai mi-am deschis un cont si mi-am facut card in Tenerife, Spania. Initial iti cer NIE (numarul de identificare ca si rezident spaniol), CI si un contract de munca inregistrat in Tenerife. LOL Si daca am un milion de para si ii vreau in cont in Tenerife?:))) Glumesc.

  M-am dus la alta banca, zambet larg, bat direct la usa unei directoare f dragute, care vorbeste o engleza foarte proasta. Ne intelegem cumva, eu o incurajez ca stie bine english si imi face cont in 20 de minute. Cu tot cu Home Bank. Ma costa 50 de euro, pe care ii poti scoate cand vreau (i-am scos deja:)))) Cardul costa separat si vine in 3-4 zile lucratoare.

  Ah, v-am spus programul bancilor?? Luni -vineri (septembrie – martie) 9 – 14 si luni -vineri (aprilie-august) 9-12.30. Muncesc mult, nu? Pai tre sa aiba si ei timp de plaja, ce naiba… Salariul? Un functionar de la ghiseul bancar are cam 1300 de euro.

  Numai de bine.

Lasă un comentariu