Tedoo cu Brad Florescu

Capul Yong Star

Capul Yong Star este o bomboană. E mic și vesel, împodobit cu roci ciudate, flori colorate și aromă de Tom Yam Kung fierbinte. Simpla lui apariție m-a încălzit instantaneu.

Laem Yong Star Cape 2

Ziua: 22
Kilometri parcurși: 1850
Locație: Laem Yong Star, provincia Trang

Am descoperit cum poți să îngheți în Sudul Thailandei chiar și când e cald afară. Metoda nu presupune freon, azot lichid sau tehnologii înalte. E sută la sută prietenoasă cu mediul. Am s-o descriu mai jos.

Te îmbraci subțire și te urci pe saleng. Pornești către capul Yong Star, aflat la 70 de kilometri de baza ta. Dacă ai noroc, la jumătatea drumului, fix când treci printre niște munțișori, începe ploaia. În 3 minute ești ud până la piele. Temperatura se reglează ușor, prin intermediul manetei de accelerație. Vrei mai rece, mergi mai repede. La 60 km/h începi să ai primele amintiri ale zilei în care te-ai născut (în cazul de față, Buzău, decembrie 1974). E la fel de frig și tu ești la fel de golaș în fața vieții. Mulți ani trăiască! Asta e metoda. Păcat că n-am prins deadline-ul pentru Salonul de Invenții de la Geneva.

Când plouă în Thailanda, zici că face Dumnezeu cinste. Nu se uită la bani. Zice „luați, mă, luați”. Şi jbuf!, un ditamai norul se prăvălește peste meseni. Care meseni, la rândul lor, se bucură de cinste. Oriunde și oricând îi prinde ploaia, se bucură și râd și merg înainte călare pe motoretele lor, uzi până la piele, cu apa intrându-le prin urechi și ieșindu-le pe nas. E ca de Songkran, cu singura diferență că noi, cei de jos, nu putem să-i întoarcem Creatorului favoarea, avârlind smerit o găleată de apă rece până sus, în Rai.

Capul Yong Star este o bomboană. Nu are nimic de-a face cu maiestuoasa și solitara dezolare pe care o afișează Than Yong Po sau Thalumpuk. E mic și vesel, împodobit cu roci ciudate, flori colorate și aromă de Tom Yam Kung fierbinte. Simpla lui apariție m-a încălzit instantaneu.

Cum se ajunge: din șoseaua Satun-Trang faci stânga către Palian și urmezi semnul spre Yong Star Cape.

Comentarii - 4 Comentarii

 1. BadSeed spune:

  foarte tare!!
  in Krabi ai fost? cum e? ai ceva recomandari? ajung acolo pe 27 mai si sunt curios…

 2. pai ce recomandari sa-ti fac avand in vedere ca deja ai decis unde te duci? :-)

 3. provincia Krabi se invecineaza cu provincia Trang, de exemplu.

 4. BadSeed spune:

  M-am uitat acum si o sa ma mai uit. Multe lucruri si informatii interesante.
  La fel si pe tourismthailand.org udne am ajuns tot de pe aici de pe undeva.
  Mersi si calatorie sprancenata!

Lasă un comentariu