Tedoo cu Brad Florescu

Când e bine și ieftin de plecat în vacanță

Sunt momente într-un an în care e bine să mergeți în locuri anume. Pentru că atunci e mai ieftin, mai puțin aglomerat, mai convenabil din orice punct de vedere.

Los Roques Venezuela Aerial

Sunt momente într-un an în care e bine să mergeți în locuri anume. Pentru că atunci e mai ieftin, mai puțin aglomerat, mai convenabil din orice punct de vedere.

Londra

Lira sterlină e acum mai mică decât a fost vreodată. Din noiembrie în martie se întredeschid porțile raiului în capitala engleză. Hotelurile au cele mai mici tarife din tot cursul anului, British Airways și Virgin Atlantic sar cu cele mai joase prețuri, magazinele au sale off-uri, în mod categoric asta e perioada în care cine-cunoaște are parte de toate răsfățurile cheltuind atât cât să nu creadă nimeni că a fost posibil.

Hawaii

Insulițele astea au reputația de permanent-exorbitante. Criza, însă, și-a luat și ea o vacanță în Hawaii, astfel că a lăsat în urma ei hoteluri la jumătate de preț față de anul trecut. Pentru un deal bun de tot, ar trebui să ajungeți acolo acum, din septembrie până la începutul lui decembrie. Într-adevăr e low season dar dacă nu vă deranjează câteva dușuri calde și rapide de ploaie și câțiva norișori (și nu ar trebui să vă deranjeze, pentru că se duc imediat), atunci e perfect de plecat în vacanță acum.

Caraibe

Cel mai bun moment de vizitat insulele lui Johnny Depp, din punct de vedere al banilor și al vremii sunt lunile mai și iunie. Prețurile sunt la jumătate față de cum sunt în timpul iernii, plajele sunt liniștite și pustii. Din iulie până în noiembrie prețurile scad chiar și mai mult, din cauza amenințării uraganelor. Poate nu știți, dar există o poliță de asigurare la hotel, “hurricane refund policy”. Astfel că, dacă aveți ghinionul ca o vijelie să vă strice planurile, hotelul vă returnează integral banii de vacanță.

Disney Land

Am încercat să dau și eu o fugă până la Disneyland, să văd dacă semăn cu “Frumoasa și Bestia”. Însă prețul biletului de intrare (mai mare de 100 euro!) m-a lăsat să plutesc în visare. Nu mai zic cât m-ar fi costat să și dorm la unul dintre hotelurile de pe lângă parc. Foarte scump, după părerea mea, să intri în desene animate, de aceea e bine să știți că cele mai bune oferte și cele mai mici prețuri apar în lunile în care copiii au început școala și se țin de ea. Adică din septembrie până în ianuarie.

New York

La New York hotelurile classy sunt scumpe mereu, însă există o ferestruică în care găsiți un best deal. Din ianuarie până în martie, cazarea sau biletele la spectacolele de pe Broadway costă mai puțin decât în restul anului.

Martha’s Vineyard și Nantucket

Președintele Obama, ca și președintele Clinton aleg să își petreacă cel puțin o vacanță pe an în Martha’s Vineyard. Numai dacă vă uitați la poze o să înțelegeți de ce. Cel mai bine de mers acolo e în mai sau iunie.

Napa Valley e un loc în care cei care se dau în vânt după vinuri bune ar trebui să ajungă negreșit în viața asta. Ca să evitați mulțimile, traficul și prețurile mari, nu vă duceți vara. Mergeți primăvara devreme. Dacă vreți prețuri și mai mici, duceți-vă iarna.

Paris

Dacă nu vreți să cheltuiți toată averea, mergeți din octombrie în martie (mai puțin de Crăciun și Revelion). Atunci, hotelurile oferă cele mai joase rate-uri din tot anul și mai e o chestie tare: rar prindeți cozi la Louvre sau la Musée d’Orsay.

La Roma

Cele mai ieftine spaghetti carbonara se mănâncă în ianuarie și februarie. Chiar dacă e posibil să găsiți închis la muzee, mâncați și beți ieftin și bine.

Comentarii - Un Comentariu

  1. Daniel spune:

    or fi preturile mici la Paris in oct-mar, dar vremea e naspa si nu se compara cu o vizita vara cand e cel mai misto

Lasă un comentariu