Tedoo cu Brad Florescu

Buletin Agoda decembrie. Nouă super-cazări eco în Asia-Pacific. Și vouă la fel.

În exclusivitate pe România pentru Tedoo.ro, Agoda.com prezintă selecția celor mai bune eco-resorturi din zona Asia-Pacific.

Partenerii noștri de la Agoda au lansat recent lista anuală a celor mai bune 10 hoteluri și resorturi eco-orientate din zona Asia-Pacific. Ne face plăcere să vă prezentăm această listă într-o oarecare premieră, așa cum ne-a fost transmisă cu dedicație de la sursă. 

Vietnam: Six Senses Ninh Van Bay, 5*

Construit din materiale regenerabile sau reciclate și conceput într-un mod care permite brizei revigorante a mării să funcționeze ca un aer condiționat natural, hotelul refolosește apele uzate pentru grădinile sale, colectează apa de ploaie pentru a fi utilizată în întregul hotel și permite oaspeților să ia parte la proiecte de regenerare a mediului cum ar fi plantarea de arbori. În plus, restaurantul apelează prioritar la ingrediente locale (pește, legume din grădina hotelului), iar centrul spa folosește produse 100% naturale.

Mai multe, pe Website Agoda.

China: URBN Hotel, Shanghai, 5*

Găzduit într-o fostă fabrică, minimalistul URBN Hotel Shanghai este primul hotel ce nu lasă amprentă de carbon din China, fapt care este ușor de remarcat pe măsură ce pășești în hol și în camere. Durabilitatea este esențială pentru operațiunile de la URBN, care abordează strategii eficiente energetic pentru a atinge neutralitatea deplină în iluminat și amprenta de carbon. URBN participă la The Million Tree Project, un program care compensează emisiile de carbon prin plantarea de arbori în deșertul Kulun din nordul Chinei.

Website

Australia: Alto Hotel on Bourke, Melbourne, 4*

Acest multi-premiat eco-boutique-hotel are unul dintre cel mai mici amprente de energie, deșeuri și apă pe cap de turist din întreaga țară conform măsurătorilor EarthCheck. Întregul consum de energie al hotelului este acoperit din surse regenerabile. Chiar și cardurile de acces în cameră sunt realizate nu din plastic, ci din amidon de porumb.

Website

Malaezia: Borneo Highlands Resort, Kuching, 3*

Borneo Hightlands Resort. Clubhouse

Borneo este cunoscut în întreaga lume pentru ecosistemul său incredibil de variat, care include păduri tropicale vechi, sisteme extinse de peșteri și mii de soiuri de animale sălbatice, mare parte fiind pe cale de dispariție sau rare. Orice hotel care se deschide în acest paradis natural ar trebui să se eco-integreze cât mai bine. Borneo Highlands Resort reușește să facă acest lucru. Situat la 1.000 de metri deasupra nivelului mării, hotelul folosește fermele ecologice pentru pregătirea meselor sale și oferă chiar și un horticultor instruit pentru a informa vizitatorii despre ceea ce mănâncă. Numărul de vizitatori este strict limitat la 60 pe zi pentru a reduce impactul asupra ariei înconjurătoare.

Mai multe, pe website.

Malaezia: Philea Resort and Spa, Ayer Keroh, Melaka, 5*

Dacă îți place să reciclezi o să-ți placă și acest resort, unde tot ce e uzat se refolosește. Conceput după modelul unui sat de munte și construit din bușteni recondiționați și marmură din renumita carieră din provincia vecină Perak, Philea Resort demonstrează că se poate obține confort și prin utilizarea materialelor de construcție tradiționale. Hotelul e echipat cu mobilier și decorațiuni impunătoare construite din materiale recuperate de la epave și vagoane de cale ferată dezafectate. Nu mai puțin de 3.000 de copaci au fost plantați pe proprietate, adăugându-se florei și așa bogate a zonei.

Website

Thailanda, Tree House, Bangkok, 3*

Bangkok nu excelează la capitolul ecologic, ceea ce face din Tree House o excepție cu atât mai notabilă. Situat în“Plămânul verde“, peninsula acoperită de junglă de la marginea orașului, construirea resortului a necesitat mari eforturi pentru a se asigura că nu este doar eco-orientat, ci și eco-pozitiv. Ce înseamnă asta? De exemplu, pentru orice rezervare făcută la Tree House, resortul se obligă să scoată un kilogram de deșeuri din râul Chao Phraya. În plus, containerele și lemnul colectate de pe râu sunt transformate în răsadnițe și araci, pentru grădina organică a Tree House. Mai departe, legumele obținute ajung la bucătărie și, de aici, pe masa oaspetelui.  Hainele sunt spălate folosind detergenți biodegradabili și sunt uscate doar prin întinderea la aer proaspăt, iar 100% din iluminatul exterior este acoperit din surse solare și eoliene.

Website

Thailanda, The Tongsai Bay, Ko Samui, 5*

Tongsai Bay. Tongsai Grand Villa

Insulele dispun de cantități limitate de resurse. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când deschizi o operațiune turistică într-o astfel de zonă.  Pentru a se asigura că rămâne în termeni prietenești cu mediul, managementul Tongsai Bay a impus încă de la început “Proiectul verde”. Acesta impune reciclarea apei și a solului, minimizarea utilizării plasticului prin folosirea sacilor de pânză și a sticlelor ceramice. Căldura generată de aparatele de aer condiționat este folosită pentru încălzirea apei.

Tongsai Bay reciclează, de asemenea, gunoiul pentru a fertiliza grădinile care furnizează bucătăriei produse organice, învață școlarii locali stilul de viață bazat pe emisii scăzute de carbon și finanțează activități de plantare a copacilor sau protejarea salvarea faunei sălbatice.

Website

Filipine: Nature’s Village Resort, Negros Occidental, 4*

Nature’s Village Resort are foarte multe de oferit. Din fericire, toate cele oferite se orientează spre promovarea practicilor durabile și spre educarea turiștilor în domeniul turismului ecologic și al impactului acestuia asupra mediului înconjurător. Aceste practici au făcut ca Nature’s Village Resort să fie nominalizat pentru ASEAN Green Hotel Recognition Award din 2010. Legumele organice din grădină sunt folosite pentru prepararea meselor iar decorațiunile interioare sunt realizate din deșeuri reciclate.

Website

India: The Park Hotel, New Delhi, 5*

De obicei doar hotelurile mici se specializează în practici eco-orientate, dar Park New Delhi este un stabiliment mare, cu un impact puternic, și tocmai de aceea face tot posibilul pentru a se asigura că efectele operațiunilor sale asupra mediului sunt cât mai mici posibil. Situat lângă Connaught Place, una dintre cele mai mari zone financiare și comerciale din capitala Indiei, caracterul luxos al hotelului nu interferează cu idealul său ecologist. Pe lângă faptul că toată iluminarea se bazează pe LED-uri cu consum redus de energie, meniul restaurantului este axat exclusiv pe alimente organice. Un sistem special controlează presiunea apei pentru a preveni risipa.  Apa de ploaie care este colectată și utilizată în irigarea zonelor.

Website

Buletinele exclusive Agoda-Tedoo vor continua, cu o frecvență lunară. Textul și fotografiile aparțin Agoda.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu