Tedoo cu Brad Florescu

Am scris despre escapism, călătorii și muzică în Harper’s Bazaar.

Un fragment din articolul “De ce calatorim?” publicat de Brad Florescu in editia mai-iunie a revistei Harper’s Bazaar.

_DSC2975 (Copy)

Revista Harper’s Bazaar, una dintre cele mai exclusiviste publicații de pe piața românească, m-a invitat pentru a treia oară în paginile sale super-glossy. De data aceasta am publicat un material despre escapism, concept care îmbracă întreaga ediție mai-iunie a revistei. Cu permisiunea redacției, redau mai jos un mic fragment din articolul “De ce călătorim“, în care povestesc cum m-au făcut plimbările să redescopăr muzica.

“În fiecare secundă, miriade de oameni, păsări, maimuțe, pești, flori și arbori străbat 27 de kilometri în jurul Soarelui. În fiecare secundă. Trăim într-un univers cu dor de ducă. Mișcarea, libertatea, curiozitatea, evoluția, sunt cheia ADN-ului nostru. Nu ne putem împotrivi. Suntem călători prin natura lucrurilor. Până la finalul acestui articol, vei fi călătorit câteva mii de leghe fără să-ți dai seama.

Călătorim pentru a căpăta conștiința lumii în care trăim și a locului nostru în această poveste. Ca și cum ne-am părăsi trupul și ne-am privi de sus, din vârful cerului. Un mare zoom-out la harta existenței noastre. Călătorim ca să înțelegem cine suntem, cine sunt oamenii cu care împărțim lumea, ca să dobândim înțelepciunea primară gravată în pietre, în râuri și în frunze. Și, nu în ultimul rând, ca să ne putem raporta corect la tristețe, la dragoste și la fericire.

În ceea ce mă privește, călătoriile au prilejuit de fiecare dată o reîntoarcere. Așa cum Pământul, înconjurând Soarele, se va regăsi după un an în același punct al orbitei, cu cât merg mai departe, cu atât mă întorc la mine. Nu-s vorbe goale. Citește ce mi s-a întâmplat.

Continuarea articolului, în ediția mai-iunie a revistei Harper’s Bazaar.


Comentarii - Niciun comentariu

Lasă un comentariu