Tedoo cu Brad Florescu

Ce face un român care-și iubește țara? Dezvoltă o aplicație: Amazing România.

Silviu Lung, un arădean plimbăreț și inimos, a dezvoltat o aplicație prin care călătorii dornici de aventură pot descoperi unele dintre cele mai frumoase destinații din România.

O mână de omuleți cu dor de ducă și chef de muncă au adunat toate locșoarele bătute în ultimii trei ani și le-au pus într-o aplicație: Amazing Romania-Ghidul Turistic de Aventură al României.

Capul răutăților este Silviu Lung (nicio legătură cu dinastia de portari craioveni), un programator arădean de 30 de ani care, împreună cu prietena lui, Anca, și cu ceva prieteni, a cartografiat unele dintre cele mai frumoase locuri din România.

Amazing Romania 1

De unele am auzit cu toții (Vf. Moldoveanu, de pildă), de altele doar puțini (Stâna de Vale), iar câteva dintre destinații nici nu aveau nume până nu le-a născocit Silviu unul. Mă refer aici la “Snowdrops Territory”, un plai de lângă Sarmizegetusa pe care la sfârșitul iernii înfloresc zeci de mii de ghiocei imperiali. Așa-i că nu știai de el? Nici eu, dar dacă mă nimeresc prin țară la momentul potrivit mă duc țintă până acolo.

Aplicația a fost lansată în luna iulie și, la acest moment, acoperă 86 de destinații. Par puține, dar dacă te-ai duce să vizitezi două în fiecare weekend ai avea de lucru tot anul. Și până când vei fi epuizat tot ce are aplicația, Silviu și echipa vor fi introdus deja locuri noi. E un cerc virtuos.

Silviu și Anca

Silviu și Anca la muncă.

Amazing Romania este foarte frumos desenată, iar descrierile și indicațiile merg până în cele mai mici detalii. Desigur, de unde mă aflu nu am cum să o testez, dar sunt convins că merge bine.

Amazing Romania 3

Până acum, singurul reproș adresat lui Silviu este legat de faptul că aplicația știe doar engleză. Motivul este simplu: creatorul și-a dorit să îi ajute și pe turiștii străini care vor să se bucure de frumusețile patriei noastre. Utilizatorul român se va descurca să echivaleze “7 Ladders Canyon” cu “Canionul 7 Scări” din Piatra Mare.

Silviu spune că a dezvoltat aplicația pentru a promova acel tip de turism pentru care România este pregătită. “Relieful României și istoria sa ne poziționează foarte bine pentru turismul de aventură, pentru cei care caută experiențe veritabile, tradiții conservate și arhitectură faină” zice arădeanul. Bravo, omule, zic eu.

Amazing Romania este deschisă contributorilor. Dacă ai găsit un loc frumos și ești dispus să-ți sacrifici un pic de timp pentru a-l împărtăși cu alți utilizatori, folosește cu încredere butonul “Be a contributor” pentru a alerta echipa că ai ceva de postat. Vei primi un formular digital pe care-l vei completa cu informații și fotografii și, dacă ai valoare, Silviu îți va încărca recenzia în aplicație oferindu-ți tot creditul meritat.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de aici (Android) sau aici (iOs). Mai multe detalii despre funcționalități și mod de utilizare găsiți pe site-ul Amazing Romania

Comentarii - 7 Comentarii

  1. Andreas says:

    O tara care in care Minsterul Turismului doarme in papuci, se promoveaza prin Facebook si prin romani care incearca sa spele imaginea unei tari pline de coruptie, politicieni ignoranti si megalomanie dusa la extrem.

    Felicitari pentru initiativa, insa rusine tarii pentru ignoranta de care da dovada la nivel politic!

  2. Mihai says:

    La prima gautare in googleplay am gasit doua aplicatii avand acest nume. Prima, sigla verde, notata 4.9 dezvoltata de amazingromania.ro iar cea de-a doua, cotata 4.0, sigla tricolora, dezvoltata de elcor consultant. Care este cea pe care o recomanzi? Multumesc anticipat.

  3. […] Aplicația a fost lansată în luna iulie și, la acest moment, acoperă 86 de destinații. Par puține, dar dacă te-ai duce să vizitezi două în fiecare weekend ai avea de lucru tot anul. Și până când vei fi epuizat tot ce are aplicația, Silviu și echipa vor fi introdus deja locuri noi. E un cerc virtuos, scrie tedoo.ro. […]

Lasă un comentariu