Tedoo cu Brad Florescu

O săptămână de Renaştere în Toscana

Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna rezervări. Cum nu mai e mult şi dau ghioceii, îţi propunem câteva idei pentru o săptămână de renaştere în Toscana.

Il Chianti scorre nelle vene

Omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna rezervări. Cum nu mai e mult şi dau ghioceii, îţi propunem câteva idei pentru o săptămână de renaştere în Toscana.

Tururi cu bicicleta

Dacă ajungi la Florenţa, aranjează-ţi un tur cu Ibiketuscany.com. Combină bucuria mişcării în aer liber cu vizite la ferme sau podgorii faimoase din zonă.

Un tur pentru începatori costă 130 de euro de persoană. În suma aceasta ai incluse trasferul la locul de pornire în excursie, bicicleta, casca, apa, ghidul, degustări de Chianti la două podgorii şi degustări de măsline la fermă. Turul este asistat de o maşină, aşa că esti liber să cumperi suveniruri, nu le vei căra în spate.

Cursuri de gatit

Cheamă-le pe Ginny şi Fiamma să te înveţe să găteşti à la Toscana. Nu mergi tu la şcoală, şcoala vine la tine. Îţi alegi din meniu felurile pe care vrei să le prepari, fetele vin cu toate ingredientele la uşa casei şi te pun la treabă.

Tropa-trop prin Toscana

Un tur de şase ore, dintre care minim două o să călăreşti la pas peste dealuri şi printre podgorii. Ai însoţitor care vorbeşte engleză, masa de prânz sau cina incluse, vizită la un castel medieval, degustare de vinuri. Ia-ţi pantaloni lungi şi pantofi sau ghete cât mai solide. Copiii peste 12 ani călăresc singuri, dacă sunt mai mici trebuie să încalece alături de un adult. Distracţia te costă 120 euro dacă mergi doar tu, 110 dacă sunteţi mai mulţi.

Rafting pe râul Corno

Se pornşte de lângă Norcia, în provincia Umbria. În două ore se parcurg aproximativ 7 km pe râu, prin munţii Sibillini. Tot echipamentul este furnizat de organizatori, costul este de 35 euro pentru adulţi şi 25 euro pentru copii. Dacă mai ai energie după, poţi să maimuţăreşti pe Ponte Tibetani – o serie de podeţe construite din sfoară la sediul Centrului de Rafting.

Vizită la Parcul Pinochio

La Collodi ai o sursă de bucurie, indiferent de vârstă – Parcul Pinochio, construit în zona în care s-a născut şi a copilărit creatorul personajului, Carlo Lorenzini. Poţi să participi la un workshop şi să înveţi cum se fac păpuşile; te plimbi şi vezi în jurul tău toate aventurile lui Pinochio; vizitezi expoziţiile de artă inspirate de literatura pentru copii. Sau îţi faci poze îmbrăcat în costume de poveste – asta chiar o să ţi-o aduci aminte toată viaţa. Să-mi crească nasul dacă te mint.

Unde stai?

Sara’s Home, e o căsuţă cu două dormitoare lângă Monte San Savino, aproape de graniţa cu Umbria. Este perfectă pentru două cupluri sau pentru o familie cu doi copii. Căsuţa se închiriază cu 450 euro pe săptămână şi “dispune” de:

 • două dormitoare cu paturi matrimoniale şi baie proprie
 • bucătărie complet utilată
 • dining area
 • lounge area cu TV şi DVD player
 • gradină cu umbrar şi grătar
 • incălzire centrală
 • loc de parcare

Fumătorii şi animalele de companie sunt bineveniţi.

Cum ajungi?

Zbori Bucureşti – Pisa cu Wizzair. La momentul acesta, preţul unui bilet dus-întors este de 70 euro, plecare 2 aprilie şi retur 9 aprilie.
Ca să te poţi mişca liber, închiriază o maşină. Argus Car Rentals au preţuri bune, începând de la 149 euro pentru 7 zile. Dacă vrei GPS mai adaugi 100 de euro pentru întreaga perioadă, iar pentru un scaun de copil plăteşti în plus 42 de euro.

Distanţe aproximative:
Pisa – Monte San Savino 180km
Monte San Savino – Florenta 83 km (de unde pleci în excursia pe bicicletă)
Monte San Savino – Norcia 167 km (unde este centrul de water rafting)
Monte San Savino – Collodi 140km (localitatea unde găseşti Parcul Pinochio)
Monte San Savino – Rimini 180 km (staţiune la Marea Adriatică)

Vremea în perioada sugerată de noi este excelentă pentru dezmorţit oasele după o iarnă grea în România, cu temperaturi între 15 şi 19 grade Celsius.

Preţurile menţionate sunt valabile la data publicării articolului. Pentru orice detalii, vizitează linkurile şi contactează direct furnizorii.

Vezi galerie imaginiIntră în galeria de imagini a articolului

Comentarii - 3 Comentarii

 1. LumeaMare spune:

  Foarte fain, asa face tot ce ai scris, punct cu punct :-)

 2. Ruxandra Stefan spune:

  Si de la Florenta la Parcul Pinochio cati km zici ca sunt?

 3. [...] idei despre ce-ai putea să vizitezi sau să faci găsești în articolul O săptămână de renaștere în Toscana. Sau vezi ce zic fetele de la Viajoa pe [...]

Lasă un comentariu